Ziua Naţională a adunat câteva sute de localnici Primăria municipiului Beiuş, acolo unde a avut parte prima parte a festivităţilor dedicate împlinirii primilor 92 de ani din veşnicia dreptei stăpâniri româneşti peste aceste vechi pământuri ale neamului nostru

Programul manifestărilor a cuprins mai multe activităţi. La ora 11, în Sala Mare, a avut loc festivitatea dedicată aniversării Zilei de 1 Decembrie, dar şi împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Reuniunii de Cântări „Lira". Cuvântul de deschidere l-a avut primarul Adrian Domocoş, care a dat glas nemulţumirilor mai multor categorii socio-profesionale reprezentate în sală - profesori, cadre militare, pensionari, funcţionari, criticând situaţia în care se află întreaga ţară, după care a făcut şi un succint bilanţ al realizărilor administraţiei locale în anul 2010. Pe scenă au urcat apoi corurile bisericilor greco-catolică şi ortodoxă din urbe, corul „Fiat lux" din Oradea şi aniversatul cor „Lira" al municipiului Beiuş. În cea de-a doua parte a manifestărilor, pe platoul din faţa Monumentului Martirilor Beiuşului, a avut loc un Te Deum, săvârşit, pe rând, de reprezentanţii cultelor ortodox şi greco-catolic, celor din urmă alăturându-li-se şi parohul reformat din urbe, după care a urmat o nouă cuvântare a primarului municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, vorbitorul evidenţiind semnificaţia evenimentului de la 1 Decembrie 1918 şi consecinţele acestuia de-a lungul deceniilor care au trecut de-atunci.

La final, după ceremonia depunerii de coroane, a avut loc un spectacol prezentat de tinerii artişti ai Casei de Cultură Beiuş, spectacol pe care, din păcate, prea puţini l-au urmărit, frigul pătrunzător şi ploaia alungându-i pe mai toţi cei care au participat la depunerea de coroane.