Niciun moment soarta partidei disputate ieri la Arena „Antonio Alexe” nu a stat sub semnul întrebării. Mult mai experimentată, formația orădeană s-a impus chiar mai clar decât o arată scorul în fața unei echipe alcătuită din handbaliști foarte tineri. După 60 de minute de joc, tabela de marcaj a indicat 41-16 (19-12) pentru bihoreni la capătul unui meci care a contat pentru etapa a 3-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin.

Băieții pregătiți de Sebastian Tudor și George Tăutu au început destul de relaxați partida astfel că, total surprinzător, după 11 minute de joc, oaspeții se aflau în avantaj (4-5). A fost singurul moment în care tânăra echipă a Centrului Național de Excelență de la Sighișoara s-a aflat în avantaj. Au urmat 10 minute în care gazdele au apăsat pedala de accelerație astfel că în minutul 21 s-a înregistrat, pentru prima dată, cea mai mare diferență din prima repriză (15-8). Până la finalul părții întâi, jocul s-a derulat sub o notă de echilibru astfel că rezultatul înregistrat la pauză a fost 19-12.

Faze spectaculoase în repriza secundă

Partea secundă a reliefat și mai mult diferența de valoare și experiență dintre cele două echipe. Astfel, în minutul 38, CSM Oradea conducea cu 26-14 pentru ca în minutul 47 diferență să ajungă la 13 goluri (33-20). Cel mai mare ecart înregistrat în această partidă s-a consemnat în minutul 54 atunci când roș-albaștrii aveau un avans de 18 goluri (39-21). Tot în acel moment, Sebi Tudor a decis să-l introducă în teren pe Zamfir, un tânăr handbalist provenit de la Alpha Oradea. Până la final acesta a izbutit să și înscrie un gol spre bucuria celor aproximativ 200 de spectatori prezenți în tribune. Cu modificări în echipă și cu motoarele la relanti, oaspeții au profitat și au izbutit să mai reducă din diferență astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 41-26.

Extreme cu poftă de gol

Ce se poate spune după acest joc este că tehnicianul orădenilor a avut din nou ochi aducând la Oradea doi jucători excelenți. Este vorba despre portarul Niculai și extrema stângă Munteanu. Cu toate că adversarul a fost unul modest, CSM-ul a arătat foarte bine, Sebi Tudor formând o nouă echipă redutabilă în jurul experimentaților Liberț și Munea.Cum principalii marcatori ai bihorenilor au fost extremele Pop cu 12 goluri și Munteanu cu 10, este evident că jocul pe contraatac a funcționat perfect. În runda următoare, handbaliștii vor evolua duminică, 8 octombrie, în deplasare, cu o echipă neînvinsă, Universitatea Cluj.

CSM Oradea: Niculai, Duma – Pop 12 goluri, Liberț 6, Stro 3, Munea 3, Mihăilescu, Munteanu 10, Iozu 1, Szilagyi 5 și Zamfir 1. Antrenori: Sebastian Tudor și George Tăutu.