Steaua a ratat o şansă imensă de a învinge pentru prima oară pe FC Liverpool, caz în care şi-ar fi asigurat calificarea în "16-imile" Ligii Europa cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. Aşa, steliştii au nevoie de un rezultat de egalitate în ultima etapă, la Napoli, pentru a încheia grupa K pe locul secund şi a merge mai departe.

 

Frustrarea "roş-albaştrilor" este cu atât mai mare cu cât joi seara Liverpool a fost o echipă oarecare, venită la Bucureşti cu gândul de a obţine punctul care să o califice şi matematic în faza următoare. Lipsiţi de aportul mai multor jucători de bază, Gerrard, Torres şi Carragher, toţi accidentaţi, Kuyt, Meirelles, Johnson, Skrtel - menajaţi, "cormoranii" nu au impresionat, remarcându-se doar prin organizare şi pragmatism. În schimb, impulsionată de 18.000 de fani, Steaua a controlat jocul, în repriza secundă chiar autoritar, raportul posesiei mingii fiind 68% la 32%, şi-a creat mai multe ocazii (5), faţă de 2 ale adversarului, a făcut presing în jumătatea adversă, a creat superioritate pe benzile terenului, dar a păcătuit la finalizare, unde jucătorii s-au dovedit precipitaţi.

Oaspeţii au marcat chiar la prima ocazie. Babel (19) a centrat de pe partea dreaptă, iar Jovanovic, nemarcat, a înscris, cu o lovitură de cap, de la 8 metri (0-1). Eforturile steliştilor au fost răsplătite după o oră de joc. Anghelov a centrat în faţa porţii, Bonfim a reluat cu capul şi Reina, mascat de Surdu, a scăpat mingea printre picioare dincolo de linia porţii (1-1).

Chiar dacă a lăsat o impresie nefavorabilă, Liverpool şi-a atins scopul şi de această dată, obţinând al treilea egal din tot atâtea deplasări în această grupă, deznodământ sinonim cu accederea în primăvara europeană. În schimb, pe 15 decembrie, de la ora 22.05, Steaua este nevoită să dispute o "finală" pentru locul secund, într-o atmosferă infernală, pe terenul lui Napoli, şi are două variante pentru a continua aventura europeană: victoria şi remiza. Utrecht este ieşită din calcule, chiar şi dacă ar învinge pe Liverpool, pentru că rezultatele directe cu Steaua şi Napoli îi sunt nefavorabile.

 

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Alves, Gardoş, Latovlevici -  Ricardo, Bicfalvi (46 Angelov) - Nicoliţă, Stancu, Tănase - Surdu (80 Szekely). Antrenor: Marius Lăcătuş.

FC Liverpool: Reina - Kelly, Kyrgiakos, Wilson, Aurelio - Pacheco (90 Lucas), Poulsen, Shelvey, Jovanovic (78 Eccleston) - Cole (75 Ngog), Babel. Antrenor: Roy Hodgson.

Arbitri: Bulent Yildirim - la centru; Mustafa Emre Eyisoy şi Cem Satman - asistenţi; Hakan Ozkan - rezervă; Bariş Şimşek şi Huseyin Gocek - asistenţi suplimentari.

În celălalt joc din grupă FC Utrecht (Olanda) şi SSC Napoli (Italia) au remizat 3-3, după o partidă în care italienii au întors iar soarta unui meci ce părea pierdut.

Marcatori: Wolfswinkel (6, 28), Demouge (31) / Cavani (5, 42, 70)

CLASAMENT - GRUPA K

1. Liverpool      5       2       3       0       8-4    9

2.Steaua   5       1       3       1       9-10  6

------------------------------------------------------------------

3. Napoli    5       0       4       1       8-9    4

4. Utrecht   5       0       4       1       5-7    4