20 de lucrări ale artistei Florentina Dume, profesoară de pictură la Şcoala de Arte "Francisc Hubic" din Oradea, îmbracă, începând de ieri, Galeria de Arte Vizuale a oraşului.

 

Tema expoziţiei este legată de "Amintiri", adică întoarcerea la pictura în miniatură, dimensiunile mici şi contextul pictural. Asta în ideea în care arta a devenit supradimensionată şi lipsită total de culoare şi conţinut. "Amintiri" este a patra expoziţie personală semnată de Florentina Dume, după cea de nuduri, prezentată acum doi ani, tot pe simezele Galeriei de Arte Vizuale din Oradea. De această dată, ea vine cu 20 de lucrări, rod al muncii ei pe o perioadă de 4-5 ani, majoritatea abstracte. "În lucrările de mici dimensiuni am reuşit cel mai bine să fiu eu, să mă descriu pe mine. E dorinţa mea de a mă relaxa, în sfârşit, ca pictoriţă. Să dau ce simt eu din acest ABC al picturii...", ne-a mărturisit artista.

 

Expoziţia, organizată sub egida Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Oradea, rămâne deschisă până în 14 mai, putând fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, intrarea publicului fiind liberă.