Drobeta Turnu Severin a găzduit recent finala Campionatului Naţional de judo pentru juniori I (U21) în proba individuală. Delegaţia orădeană care a reprezentat clubul LPS CSŞ Liberty s-a întors acasă cu trei medalii dintre care una de argint şi două de bronz.

 

Competiţia a adunat la start 272 de sportivi de la 54 de cluburi din întreaga ţară, printre aceştia regăsindu-se şi un grup de judoka bihoreni pregătiţi de către profesorii Olimpia Ianc, Aurelian Fleisz, Alexandru Goncearenco şi Emil Morar. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de către Andrei Guşă, fiul noului preşedinte al Federaţiei Române de Judo. Acesta a devenit vicecampion naţional la categoria 81 de kilograme. Pe ultima treaptă a podiumului s-au clasat Bianca Suciu (+78) şi Laurenţiu Mezei (90 kg). Fără a reuşi o clasare pe primele trei locuri, dar cu evoluţii promiţătoare, au fost următorii sportivi: Norbert Domuţa şi Robert Boldiş, în cadrul categoriei 55 kg, David Fodor la 66 kg şi Alex Mierluţ la +100 kg.

 

Vlad Vişan, locul 3 la Santiago de Chile

Într-o altă ordine de idei, judoka Vlad Vişan legitimat la CSM Liberty Oradea a concurat recent în cadrul Panamerican Open, concurs ce s-a desfăşurat la Santiago de Chile şi a adunat la start 123 de sportivi din 13 ţări. Românul a reuşit să se claseze pe locul al treilea în cadrul categoriei 81 kilograme. Acesta a intrat în concurs din turul al doilea, fază a competiţiei în care l-a învins pe Alain Aprahamian din Uruguay. În turul următor Vlad a pierdut în faţa reprezentantului gazdelor, Fernando Salazar. În recalificări, sportivul de la CSM Liberty Oradea a trecut de Jeremie Poirier din Canada, iar în duelul pentru medalia de bronz l-a învins pe Tomas Morales Martinato din Argentina.