Deşi pare extrem de dur acesta este adevărul. Campioana României, în ciuda faptului că nu traversează cea mai bună formă în competiţia internă, nu poate pierde meciul de la Baia Mare nici dacă utilizează jucătorii care au fost folosiţi cel mai puţin până în acest moment. Duelul, care contează pentru etapa a 15-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, se dispută astăzi, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”.

 

Nou-promovată în primul eşalon, Olimpic Baia Mare nu reuşeşte să se regăsescă. Astfel, după 13 jocuri disputate a suferit nu mai puţin de 12 înfrângeri dintre care ultimele 9 sunt consecutive. Patru dintre acestea au fost la o diferenţă mai mare de 100 de puncte, iar în meciul tur de la Oradea rezultatul final a consemnat un ecart de 57 de puncte (97-40) între cele două echipe. Singurul succes al maramureşenilor (78-75) a fost înregistrat în faţa unei alte formaţii aflate în suferinţă, „lanterna roşie”, Dinamo Bucureşti. În ultima etapă, echipa din Baia Mare a utilizat la Galaţi o echipă alcătuită exclusiv din baschetbalişti autohtoni, iar consecinţa acestui fapt s-a văzut pe tabela de marcaj, rezultatul final 102-57. În ceea ce priveşte formaţia pregătită de Cristian Achim, aceasta vine după un eşec fără drept de apel suferit pe teren propriu în Liga Campionilor, dar şi un succes, 66-63, acasă, cu CSU Sibiu în Liga Naţională. Referitor la lotul de jucători, Sean Barnette şi Rareş Paşca sunt indisponibili pentru acest meci, în timp ce ultimul transfer, Will Faranklin, va rămâne la Oradea pentru a efectua un program special de pregătire fizică sub comanda lui Marius Marinău, deoarece americanul nu a mai disputat un joc oficial de aproximativ 6 luni. Jocul nu va fi televizat, dar evoluţia scorului va putea fi urmărită atât pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, cât şi pe pagina de facebook a CSM Oradea.

 

Celelalte partide din runda a 15-a sunt: BCM U Piteşti - U BT Cluj-Napoca (astăzi, ora 20.30, Digi Sport), BC Mureş - Dinamo Bucureşti (mâine, ora 18.00, Digi Sport), CSU Sibiu - Phoenix Galaţi şi BC Timişoara - Steaua Bucureşti (mâine, ora 20.00, Digi Sport).

 

Clasament

  1. Steaua București - 23 puncte (11 victorii - o înfrângere)
  2. U BT Cluj - 22 puncte (10-2)
  3. CSU Sibiu - 21 puncte (8-5)
  4. BCM U Pitești - 21 puncte (8-5)
  5. CSM CSU Oradea - 20 puncte (7-6)
  6. BC Mureș - 20 puncte (7-6)

-----------------------------------------------------------------------------------

  1. BC Timișoara - 20 puncte (7-6)
  2. Phoenix Galați - 18 puncte (5-8)

-----------------------------------------------------------------------------------

  1. SCM U Craiova - 17 puncte (4-9)
  2.  Olimpic Baia Mare - 14 puncte (1-12)
  3.  Dinamo București - 14 puncte (2-10)