După perioada de pregătire de pe plan local şi tradiţionalul cantonament de la Debrecen, echipa antrenată de Cristian Achim va lua parte la trei turnee amicale în perioada 26 august - 10 septembrie. În acest interval de timp orădenii vor disputa opt jocuri de verificare.

 

Reunirea lotului este programată pentru duminică, 31 iulie, după care va urma o perioadă de reacomodare la efort, care se va încheia pe 6 august. Tot săptămâna viitoare jucătorii vor efectua vizita medicală. Tradiţionalul cantonament de la Debrecen va avea loc între 7 şi 17 august, interval de timp în care baschetbaliştii nu s-ar fi putut pregăti la Oradea din cauza Campionatului European de baschet feminin U16 - Divizia B, care este găzduit de oraşul nostru în acea perioadă. După cele 10 zile ale stagiului centralizat din Ungaria, „leii roşii” se vor antrena pe plan local până la data de 25 august. Începând din 26 august şi până pe 10 septembrie, CSM CSU Oradea va participa la trei turnee amicale în care va disputa opt jocuri de verificare.

 

Iată programul acestora:

 

Memorialul Elemer Tordai, Sibiu

Vineri (26.08), ora 17.00: CSM CSU Oradea - BCM U Pitești

Sâmbătă (27.08), ora 19.00: CSM CSU Oradea - SCM U Craiova

Duminică (28.08): CSM CSU Oradea - CSU Sibiu / Dinamo / BC Mureș

 

Cupa Mureș, Târgu Mureș

Meciuri cu BC Mureș, BCM Olimpic Baia Mare și Phoenix Galați. Turneul se desfășoară între 1 și 3 septembrie, programul turneului urmând să fie anunțat ulterior.

 

Memorialul Antonio Alexe, Oradea

Joi (08.09), ora 19.00: CSM CSU Oradea - Slam Stal Ostrow

Sâmbătă (10.09), ora 18.00: CSM CSU Oradea - Partizan Belgrad

 

Primul joc oficial va avea loc pe 15 septembrie, atunci când, la Arena Antonio Alexe, campioana CSM CSU îşi va disputa Supercupa României cu deţinătoarea cupei, U BT Cluj-Napoca.

 

Mitrovic rămâne asistentul lui Achim

Într-o altă ordine de idei, după ce a făcut mutări importante în privinţa lotului de jucători, conducerea clubului a definitivat componenţa staff-ului tehnic. Astfel s-a ajuns la un nou acord cu „secundul” Milan Mitrovic, tehnicianul sârb prelungindu-şi contractul pentru următoarele două sezoane, la fel cum o făcuse şi „principalul” Cristian Achim. Tehnicianul în vârstă de 35 de ani a sosit la Oradea în urmă cu două sezoane. În această perioadă, echipa de baschet orădeană a participat în FIBA Eurochallenge şi s-a calificat în playoff-ul Ligii Naţionale în stagiunea 2014-2015, iar anul acesta a cucerit primul titlu de campioană din istorie şi a jucat finala Cupei României. După cum informează site-ul oficial al clubului, printre sarcinile lui Mitrovic se numără întocmirea scoutingului și culegerea informațiilor de natură tactică din jocul adversarului, coordonarea ședințelor de individualizare, respectiv găsirea și prezentarea ideilor și aspectelor tactice în timpul meciurilor. De-a lungul celor doi ani deja petrecuți la CSM, Milan s-a evidențiat și ca un bun psiholog, având mai multe intervenții motivaționale.

 

Marius Marinău, singura noutate din staff-ul tehnic

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea, pentru sezonul 2016-2017, are următoarea componenţă: Cristian Achim - antrenor principal, Milan Mitrovic - antrenor asistent, Marius Marinău - preparator fizic, Alin Iova - medic şi Cristian Dan - fizioterapeut. După cum se poate observa, singura noutate este cea a preparatorului fizic. Conducerea clubului a ajuns la concluzia că cel mai bine pentru echipă este ca lângă aceasta să se afle în permanenţă un astfel de specialist. După colaborarea cu sârbul Igor Ranisavljev, CSM CSU Oradea l-a ales pe Marius Marinău pentru a se ocupa pe tot parcursul următorului sezon competiţional de pregătirea fizică a echipei.