Lucrări de calitate în şcolile reabilitate
Reprezentanţii Primăriei Oradea a decis ieri să prezinte jurnaliştilor patru dintre unităţile şcolare din municipiu unde, în această vară, au fost executate lucrări de reabilitare.
Prima şcoală vizitată a fost Liceul Pedagogic "Iosif Vulcan", unde lucrările sunt în toi, cu toate că peste o săptămână elevii încep cursurile. În cele câteva săptămâni, aici au fost efectuate zugrăveli la sălile de clasă, urmând ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să fie finalizate şi lucrările de pe holuri şi de la cantină.
La Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" toate cele 55 de săli de clasă sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. "În primele trei zile doar două săli de clasă de la parter nu vor fi gata. Se mai lucrează la faţada exterioară, lucrările urmând să fie terminate pe 1 octombrie. În ceea ce priveşte coridoarele şi grupurile sanitare, acestea sunt cuprinse într-un alt program, care va demara în vacanţa de vară a anului viitor", ne-a declarat Viorel Mititean, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu". Ieri, cadrele didactice, însoţite de elevii lor, şi-au luat în primire noile săli de clasă şi au început să şi le amenajeze. Încă de la primele ore, câteva eleve înarmate cu cele necesare curăţau de zor mulajele din plastic de la ora de anatomie. Valoarea lucrărilor executate la Gojdu, faţadă şi amenajări interioare, se ridică la suma de 7,2 milioane de lei, alte 1,5 milioane lei fiind necesari pentru coridoare şi grupurile sanitare.
O instituţie de învăţământ care s-a bucurat de-a lungul anilor de numeroase investiţii a fost Şcoala cu clasele I-VIII "Oltea Doamna". Din surse proprii, dar şi cu bani alocaţi de la bugetul local, s-a reuşit igienizarea a mai multor clase, a fost înlocuit parchetul şi au fost efectuate zugrăveli la unele grupuri sanitare.
Cea mai mare realizare a acestui an pare să fie Liceul de Artă. Lucrările au început aici din 2007, în ultimul an şcolar elevii fiind nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în alte părţi. Începând cu acest an, elevii se vor întoarce să înveţe într-o clădire modernă şi reabilitată din temelii. Cele 2,2 milioane lei alocate acestei unităţi şcolare au fost cheltuite pentru reparaţii capitale la acoperiş, faţadă, înlocuire instalaţii electrice, sanitare, termice, săli de clasă cu geamuri, uşi şi tencuieli noi.
Dincolo de aceste realizări, o serie de alte unităţi şcolare trebuie să aştepte cel puţin un an sau doi pentru a beneficia, la rândul lor, de finanţări substanţiale. Astfel, pentru lucrările de la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr", Liceul greco-catolic, Liceul "Szent Laszlo", respectiv "Lorantffy Zsuzsanna" trebuie să aşteptăm aprobarea proiectelor depuse pentru obţinerea unor fonduri nerambursabile.
DORELE AI UITAT SA SPUI SI DE M. VITEAZUL PAI SA NU SPUI TU CA PE RUBI L-AI NEGLIJAT CA NU TE CRED MA JMECHERULE SPUNE NU A PRIMIT EL INVESTITII HAI MA ZINE SI NOUA