„Tipografia de idei” continuă cu o seară dedicată stand-up-ului magic, joi, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A). Protagonist va fi actorul Șerban Borda.

„Tipografia de idei” continuă cu o seară dedicată stand-up-ului magic, joi, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A). Protagonist va fi actorul Șerban Borda.
Primăria Oradea atrage atenția cetățenilor asupra faptului că, în urma distrugerilor provocate de furtuna de săptămâna trecută, încă există pericole care nu au fost înlăturate.
Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de luni, 31 iulie, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate Magheru - Republicii, etapa 2”, care prevede realizarea unui pasaj subteran în zona Gării Oradea.
Municipalitatea orădeană inventariază pagubele produse de furtuna de săptămâna trecută pe domeniul public. Până acum, au fost identificaţi 846 de arbori doborâți la sol și 2.093 de arbori afectați prin rupere. În ce priveşte daunele provocate la nivelul instituţiilor din subordinea municipalităţii, acestea sunt estimate laaproximativ 1 milion de euro.
Procedura de licitație pentru dotarea Campusului pentru învățământ dual din Oradea cu mobilier și echipamente a fost lansată luni, 31 iulie. Valoarea totală estimată a proiectului este de aproape 4.9 milioane de lei.
O întâlnire cu multipla campioană mondială și olimpică, Gabriela Szabó, a avut loc sâmbătă, 29 iulie, în Parcul Muzeului Țării Crișurilor.
La jumătatea săptămânii trecute, mai exact joi, 27 iulie, la Spital Clinic Județean de Urgență Oradea, datorită generozității nemărginte a unei familii îndurerate, s-a putut realiza o nouă intervenție de prelevare de organe și țesuturi.
Cadavrul unui nou născut și a încă unui făt au fost descoperite, într-o groapă acoperită cu pâmânt doar pe jumătate, în cimitirul din localitatea Spinuș.
În această săptămână, 100 de producători locali din Bihor au luat parte la mai multe sesiuni de instruire special concepute pentru a le oferi contextul și instrumentele necesare pentru a se adapta noilor cerințe ale pieței de consum.
Pompierii români participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de prepoziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc. Din partea ISU Bihor participă la această misiune un ofițer și șapte subofițeri.