În urma ninsorii din noaptea de duminică spre luni, echipajele RER Vest au ieșit în teren, pe principalele bulevarde, unde au aruncat material antiderapant. Acţiunea a început la ora 5.00 şi s-a încheiat la ora 8.30, echipajele fiind pregătite să intervină din nou, având în vedere că în Bihor sunt anunţate ninsori până miercuri.

„În această dimineață (ieri dimineaţă – n.r.), între orele 5.00 – 8.30, s-a intervenit pe urgența I cu 20 de utilaje care au împrăștiat material antiderapant solid. În total, s-au împrăștiat 190 de tone de antiderapant. În acest moment, utilajele sunt mobilizate pentru ora 17.00, când se anunță din nou căderi medii de zăpadă”, a precizat azi Florin Gontariu, director general tehnic-investiții în cadrul RER Vest. El a menţionat că echipajele au acţionat conform avertizării de cod galben încă de sâmbătă dimineața, printr-o acțiune punctuală de combatere a poleiului în zona de nord și nord-est a orașului (str. Ștefan cel Mare, Transilvaniei, Louis Pasteur, drumul expres etc).

În municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea şi reaminteşte că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2.500 lei.