Tombola organizată de Primăria Oradea pentru stimularea plății online a impozitelor și taxelor locale a desemnat joi, 20 martie, un nou câștigător. Claudia Georgiana Bodea a fost desemnată câștigătoare din 7.423 de participanți.

Tombola organizată de Primăria Oradea pentru stimularea plății online a impozitelor și taxelor locale a desemnat joi, 20 martie, un nou câștigător. Claudia Georgiana Bodea a fost desemnată câștigătoare din 7.423 de participanți.
Una dintre cele mai îndrăgite și talentate artiste din România, Alina Eremia, va concerta joi, 27 martie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.
Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic a găzduit joi, 20 martie, o conferință intitulată „Jurnaliștii, naratori ai speranței”. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la apariția revistei „Vestitorul”.
Peste 71.000 de români au rămas ilegal în străinătate în urma unei călătorii aprobată legal în perioada comunistă, arată datele prezentate joi de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).
La Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, miercuri, 19 martie, a avut loc lansarea filmului documentar „Iuliu Maniu: părintele Marii Uniri și lupta pentru libertate”, organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Imbold Media și Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”.
Aproape un sfert dintre mașinile verificate de Registrul Auto Român, anul trecut, pe șoselele din județul Bihor, au avut fie defecțiuni, fie probleme cu documentele. Mai mult, 24 de autoturisme prezentau pericol iminent de accident.
Universitatea din Oradea a dedicat întreaga lună martie femeii. Momentul culminant al seriei de evenimente dedicate celor ce sunt mame, fiice, surori, colege ori studente, este evenimentul cultural – științific „Femeia în istorie, memorie și spațiu public”.
Activitatea de educație muzeală, intitulată „Povestiri despre plantele medicinale”, se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal.
Ministerul Educației și Cercetării a pus în consultare publică un proiect de metodologie pentru predarea Religiei, care reglementează organizarea predării acestei discipline în învățământul preuniversitar, inclusiv modalitatea de înscriere a elevilor la cursuri. O schimbare esențială: elevul face religie doar la cererea expresă a părinților.
Peste 30 de tineri din Oradea, liceeni și studenți, au participat la primele ateliere de robotică și electronică, având ocazia să învețe lucruri noi și interesante într-un cadru practic și interactiv.