În cadrul unui parteneriat între Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea, copiii din Centrul de Zi Oradea au primit vizita Pompiliei Szellner, independent trainer, reprezentant al Clubului Lions, care le-a captat atenţia de la primele cuvinte.

 

Într-o atmosferă interactivă, copiilor le-a fost dezvăluit un aspect foarte important din viaţă: încrederea de sine. Copiii trebuie încurajaţi să exploreze şi să înveţe din greşeli. Aceștia au aflat că trebuie să îşi urmeze visul, să facă lucruri pe care şi le doresc cu adevărat, să nu renunţe şi să gândească pozitiv.

Acţiunea „Uneori câştigi, alteori înveţi” face parte din programul internaţional „Iniţiativă pentru tineri”, şi este prima dintr-un şir de evenimente din cadrul parteneriatului, care are drept scop desfăşurarea unor activităţi de educaţie cu copiii din Centru, în vederea dezvoltării spiritului civic, a culturii generale, a dezvoltării personale şi, nu în ultimul rând, a promovării unor valori morale şi sociale ale acestora prin intermediul unor activităţi culturale şi artistice diverse.

„Pe lângă activităţile derulate după şcoală, care vin în sprijinul părinţilor şi al copiilor de vârstă şcolară, unde, într-un cadru informal, prin joacă şi joc, învaţă lucruri noi, oferim un mediu echilibrat, propice dezvoltării lor armonioase, în care se bucură, îşi fac prieteni noi şi, nu în ultimul rând, le oferim afecţiune”, a spus directorul executiv al DAS Oradea, Arina Moş. Aceasta a mulţumit Clubului Lions Oradea, pentru implicarea în proiectele sociale din comunitate şi, nu în ultimul rând, le-a mulţumit colegilor săi din Centrul de Zi, pentru răbdarea şi dăruirea de care dau dovadă.

„Prin acest program, dorim să le arătăm copiilor importanţa dobândirii încrederii în sine şi modul prin care pot să transforme eşecurile în oportunităţi în drumul lor spre succes”, a transmis Pompilia Szellner.

Centrul de Zi oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, îngrijire pe timpul zilei, prin acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.