Administrația Fondului pentru Mediu anunță că va lansa în perioada 6 septembrie - 4 octombrie 2024, Programul naţional „Rangerii juniori" vizând educaţia şi conştientizarea tinerilor privind protecţia mediului.

„Categoriile de solicitanţi eligibili în cadrul programului sunt Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării“, prin Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ și parcurile naţionale/parcurile naturale, prin administratorii desemnaţi. (Bihorul poate fi inclus cel puţin prin Parcul Natural Apuseni-n.r.) Depunerea dosarelor de finanțare se realizează prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de către AFM. Conturile de acces în aplicație pot fi create oricând. De asemenea, conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programul naţional «Rangerii juniori» vizând educaţia şi conştientizarea tinerilor privind protecţia mediului”, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.

 „Administrația Fondului pentru Mediu își reafirmă angajamentul față de protecția mediului și educarea tinerei generații prin demararea Programului național Rangerii juniori.

Acest program reprezintă o investiție în viitorul nostru comun, oferind tinerilor șansa de a învăța despre importanța conservării naturii și de a se implica activ în protejarea mediului înconjurător. Prin susținerea financiară a proiectelor destinate educației ecologice, ne asigurăm că generațiile viitoare vor fi pregătite să trăiască în armonie cu natura și să contribuie la un viitor sustenabil”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu, citat de Agerpres.

 

Proiectele eligibile

Potrivit AFM, în cadrul Programului „Rangerii juniori" sunt eligibile proiectele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

- au ca scop educaţia şi/sau conştientizarea tinerilor privind protecţia mediului;

- activităţile proiectului vizează tineri cu vârsta între 8 şi 18 ani care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, particulare sau confesionale înfiinţate prin ordin al ministrului educaţiei;

- sunt derulate în parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, particulare sau confesionale în cadrul cărora sunt încadraţi tinerii participanţi la activităţile proiectului.

Administrația Fondului pentru Mediu precizează că bugetul alocat sesiunii este de 10.000.000 de lei, iar finanţarea în cadrul Programului se acordă în cuantum de maximum 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanţarea unui proiect este de 250.000 lei.