Aproximativ 73% din numărul total al angajaților Casei Județene de Pensii Bihor (Oradea și Beiuș) participă la greva japoneză, ceea ce înseamnă un număr de 64 angajați. Protestul a început la nivel național luni, 19 octombrie.

Angajații cer, printre altele, deblocarea posturilor vacante, în condițiile în care se înregistrează un deficit major de personal, necorelat cu volumul și complexitatea muncii ce duce la suprasolicitarea personalului, dar și asigurarea echipamentelor de lucru, deoarece lipsesc echipamentele performante.

Aplicațiile informatice sunt foarte greu actualizate sau chiar neadaptate noilor reglementări legislative, mai susțin angajații de la Casa de Pensii. Printre revendicări se numără și plata orelor suplimentare.

„În cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, la grevă participă aproximativ 73% din numărul total al angajaților (Oradea și Beiuș), ceea ce înseamnă un număr de 64 angajați. Greva este la nivel național, cu participanți din toate instituțiile subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, a declarat pentru CRIȘANA Mirela Baliban, reprezentant sindical SNSIMM din cadrul Casei Județene de Pensii Bihor.

Data de început a protestului a fost 19 octombrie 2020, iar data de renunțare la protest va fi comunicată în teritoriu de către Adrian Ionică, președintele Sindicatului Național al Salariaților din Instituțiile Ministerului Muncii.

SNSIMM este afiliat (și susținut în demersuri) la Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, respectiv Confederația Sindicatelor Democratice din România.

„Dorim un dialog real și permanent cu ministrul Muncii, dorim deblocarea posturilor vacante, dorim asigurarea echipamentelor de lucru (hardware și software), dorim aplicații informatice funcționale și atragem atenția asupra tergiversării aplicării Legii nr. 127/2019 care are efect asupra aproximativ 5.000.000 dosare la nivel național”, a precizat Mirela Baliban.