Poliția Locală Oradea își intensifică verificările privind accesul controlat al vehiculelor în spațiile pietonale din zona centrală. Încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.

Consiliul Local al Municipiului Oradea a stabilit o serie de măsuri cu rolul de a proteja zonele pietonale din centrul orașului. Astfel, se interzice accesul autovehiculelor pe str. Republicii - pietonal (tronsonul cuprins între str. Iosif Vulcan și str. Gheorghe Dima), Piața Unirii - pietonal, str. Vasile Alecsandri, Piața Regele Ferdinand - pietonal, str. Aurel Lazăr, str. Libertății - pietonal și str. Pictor Grigorescu.

Respectându-se anumite condiții, fac excepție de la aceste interdicții riveranii al căror acces la imobil se poate realiza doar de pe pietonal. De asemenea, sunt exceptate mașinile care asigură transporturi de valori către instituţiile bancare.

În ceea ce privește mașinile ce aprovizionează magazinele si celelalte spații comerciale din zona pietonală reglementată și care nu au posibilităţi alternative de acces din afara zonei, acestora li se permite accesul zilnic, în intervalul orar 7.00 - 9.30.

Masa totală autorizată a autovehiculelor exceptate nu poate depăşi 3,5 tone.

Mașinilor exceptate, inclusiv riveranilor cărora li se permite accesul doar în anumite condiții, le este interzisă staționarea sau parcarea în zona pietonală.

În plus față de aceste reglementări, este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată sau deținătorul acestora: în Pasajul Vulturul Negru, în Piața Unirii - pietonal, în Piața Regele Ferdinand - pietonal, pe str. Moscovei - partea pietonală, tronson modernizat, pe str. Aurel Lazăr, pe str. Libertății - pietonal, pe str. Iosif Vulcan – alei pietonale și pe toate zonele verzi adiacente zonelor pietonale.