Beiuș - Oferta educațională a Forțelor Aeriene, prezentată elevilor
În perioada 13-31 martie, se desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale din domeniul aviației militare, în acest scop, caravana Forțelor Aeriene deplasându-se în zece orașe din țară: Chișineu-Criș (județul Arad), Beiuș (Bihor), Făget (Timiș), Caransebeș (Caraș-Severin), Baia de Aramă (Mehedinți), Vatra Dornei(Suceava), Roman (Neamț), Suceava, Botoșani și Iași.
Astfel, elevii beiușeni au putut afla, chiar de la cei în cauză, detalii despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Forțelor Aeriene Române. S-a întâmplat în cadrul evenimentului organizat la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, unde, conform paginii oficiale de Facebook a Statului Major al Forțelor Aeriene, a făcut „escală”, pe 14 martie, caravana instituțiilor de învățământ din domeniul aviației militare.
În sala de festivități a Colegiului Național „Samuil Vulcan”, elevii s-au întâlnit cu reprezentanții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia” din Boboc, ai Centrului Militar Județean Bihor și ai unor unități militare de aviație. După intonarea Imnului Național, comandorul Cristian Manolachi, șeful Oficiului Personal și Mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, căpitanul Silviu Banciu, din cadrul aceluiași oficiu, cadrele didactice, studenții și elevii participanți la eveniment le-au prezentat tinerilor beiușeni aspectele profesiei militare și au promovat oferta de școlarizare a instituțiilor de învățământ ale Forțelor Aeriene. Totodată, locotenent-colonelul Adrian Bretea, comandantul Centrului Militar Județean Bihor, a prezentat traseul de urmat de către eventualii candidați, precizând că oferta educațională și informațiile referitoare la condițiile de admitere le sunt puse la dispoziție de instituția pe care o conduce.
La finalul activității de la Beiuș, a avut loc un scurt show aviatic executat cu două aeronave (un avion și un elicopter) din dotarea Armatei Române.
Pe de altă parte, pagina oficială de Facebook a Statului Major al Forțelor Aeriene consemnează că „în semn de apreciere pentru militarii Forțelor Aeriene, corul olimpic al colegiului Samuil Vulcan a prezentat un scurt program artistic, iar doamna director a invitat personalul caravanei să viziteze muzeele colegiului”.
Cât privește scopul acțiunii și oferta educațională a instituțiilor de învățământ din domeniul aviației militare, detalii ne-au oferit chiar reprezentanții Statului Major al Forțelor Aeriene prezenți la eveniment.
„Scopul pentru care ne-am prezentat, astăzi, la acest colegiu a fost acela de a le prezenta tinerilor oferta educațională a instituțiilor de învățământ din Forțele Aeriene Române, adică a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov și a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia” din Boboc. Consider că orice meserie este importantă, dar acestea sunt unele nobile, pentru care îți trebuie anumite aptitudini și calități pe care le dezvoltăm în instituțiile noastre de învățământ. În urma cursurilor și a programelor de pregătire, studenții și elevii noștri vor ajunge să stăpânească atât avioanele, rachetele, cât și radarele din dotarea Forțelor Aeriene Române. Viața de militar este, în general, una strictă, un pic diferită de cea a civililor din societatea noastră, dar e o viață plină de oportunități, e o viață frumoasă, o viață pe care mulți tineri nu au încercat-o și de asta am venit aici, să le arătăm care sunt oportunitățile, beneficiile și facilitățile unei cariere militare”, ne-a declarat comandor Cristian Manolachi, șeful Oficiului Personal și Mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene Române.
„Ne confruntăm cu un anumit deficit de candidați în această perioadă și considerăm, mai ales în contextul acesta răsăritean și al agresiunii despre care știm cu toții, că trebuie să facem un efort de a veni în sprijinul elevilor pentru ca ei să facă o alegere informată. Avem nevoie de personal calificat pentru operarea multitudinii de capabilități ale Forțelor Aeriene și trebuie să selectăm cei mai buni elevi. Pentru Școala de Subofițeri, precizez că nu avem admitere, pentru că ne dorim să selectăm un număr cât mai mare de candidați și ne asumăm angajamentul de a-i pregăti corespunzător, iar pentru Academia Forțelor Aeriene ne propunem să selectăm ofițeri pentru armele de aviație, în principiu, piloți pentru avioanele cu reacție, piloți pentru elicoptere și chiar pentru alte instituții, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, pregătim controlori de trafic aerian, meteorologi și ofițeri de stat major. Avantajele sunt multe: beneficiezi, în momentul de față, de o pregătire excepțională. Pot să spun lucrul acesta pentru că avem programe de formare și parteneriate inclusiv cu Statele Unite ale Americii, cu toți membrii NATO, forme de pregătire în SUA, de cea mai înaltă calitate, pentru avioanele multirol F-16”, a precizat căpitan Silviu Banciu - Oficiul Personal și Mobilizare din Statul Major al Forțelor Aeriene Române.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.