Bilanț al Poliţiei Locale - Mai multe contravenţii în 2023
Direcția Poliția Locală, coordonată de viceprimarul Antonia Nica, și-a prezentat joi, 15 februarie, raportul de activitate pe anul 2023, directorul Samuel Milian menţionând că anul trecut s-a înregistrat o creştere cu aproximativ 10% a activităţii desfăşurate.
„Anul 2023 a fost un an solicitant, se poate spune chiar greu pe alocuri, dar e adevărat că și cu satisfacții care au răsplătit, măcar etic și moral, efortul colegilor din teren și din structura administrativă de suport. Schimbarea în bine este un întreg proces, care se întâmplă în etape și în timp. Atât oamenii, cât și cei mai mulți agenți economici încep să înțeleagă că regulile sunt pentru binele nostru al tuturor și nu se aplică doar de dragul exercițiului autorității. În ceea ce privește anul 2024, nu ne așteptăm să fie mai ușor, dar vreau să cred că, și prin aportul Poliției Locale, orașul nostru va fi mai sigur, mai frumos, mai curat și mai civilizat”, a precizat viceprimarul Antonia Nica.
„Avem o creștere a activității de aproximativ 10%, ceea ce arată eficiența polițiștilor locali, chiar dacă numărul lor este unul restrâns, respectiv 65 de polițiști locali, împărțiți pe 8 sectoare de responsabilitate. Dorim să primim în continuare sesizări de la cetățeni, iar aceștia să își găsească soluționarea prin polițiștii locali aflați mereu în proximitatea lor, în intervalul orar 7.00 – 22.00”, a menţionat directorul Samuel Milian.
În anul 2023, s-a remarcat o creștere a contravențiilor constatate și a amenzilor aplicate de Compartimentul Ordine Publică și Rutieră. În ceea ce privește contravențiile constate, raportul arată: 2.281 contravenții pentru tulburarea liniștii publice (față de 1.355 în 2022), 45 de contravenții pentru nerespectarea regimului de deținere a câinilor (față de 34 în 2022), 31.468 pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice (față de 28.530 în 2022) și 203 pe control trafic greu (față de 125 în 2022).
Unul dinte cele mai importante compartimente, cel de Protecția Mediului, a desfășurat anul trecut campanii de informare, avertizare și sancționare a utilizatorilor de salubritate privind modalitatea de colectare a deșeurilor, dar și campanii de notificare şi amendare a proprietarilor care nu își întrețin terenurile. Astfel, la finalul anului 2023, au fost propuse spre supraimpozitare pentru anul 2024 un număr de 16 terenuri. De asemenea, în urma acțiunii de verificare a utilizatorilor privind deținerea contractelor de salubritate, au fost controlate peste 2.200 contracte de salubritate.
Totodată, Compartimentul Protecția Mediului se ocupă de verificare zilnică a incintelor destinate colectării deșeurilor, realizând și acțiuni de tip pândă în zonele cu risc de depozitări nelegale de deșeuri, în vederea surprinderii şi sancționării persoanelor care depozitează ilegal.
În ceea ce privește identificare și somarea autovehiculelor considerate a fi abandonate sau fără stăpân, au fost notificate 657 de autovehicule.
În sprijinul combaterii fenomenului cerșetoriei, polițiștii locali au depistat și ridicat de pe domeniul public 4.320 de persoane care apelau la mila publicului.
Compartimentul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal a întocmit anul trecut 121de procese-verbale de constatare, care au generat taxe penalizatoare în valoare de 437.000 lei. Aceste constatări au scos astfel la lumină suprafețe construite pe care proprietarii imobilelor le-au sustras de la plata taxelor și impozitelor aferente.
Și la Politia locala se pricepe ambuscata asta? Ea care trebuia demult demisa pentru ca si-a mituit frățiorii cu banii orădenilor? O rușine pentru PNL, pentru proteguitorul Bolojan ca și pentru Biserica greco-catolica si prefacutul Berce! Ce are măruntă Nica cu marii episcopi? Ce are cu Iuliu Maniu?