Cupa „Fericitul Iuliu Hossu”, desfășurată sâmbătă, 24 februarie, în Sala Sporturilor din Dej, a reunit la start toate echipele de fotbal ale eparhiilor greco-catolice din Transilvania.

Pentru prima dată în istoria participărilor, Eparhia Greco-Catolică de Oradea a obținut cel mai bun rezultat din punct de vedere sportiv: locul al II-lea.

Din echipa antrenată în fiecare joi seară, la Oșorhei, de pr. diacon Leon Cosma, au făcut parte: pr. Eduard Roman (portar) și jucătorii de câmp: pr. Sabin Cicsa, pr. Florin Bode, pr. Giusepe Ghiurca, pr. Gigi Chiș, pr. Paul Pop și pr. Mihai Terec – care a fost și căpitanul bihorenilor în teren.

Remizând în grupă și pierzând finala cu Clujul, dar învingând Blajul, Lugojul și Baia Mare, noi, preoții orădeni, i-am mulțumit Domnului pentru ziua petrecută împreună cu confrații din celelalte eparhii, dar, mai ales, pentru că ne-am reîntors cu bine și sănătoși printre credincioșii noștri, în parohiile în care am celebrat duminică Sfintele Liturghii. În mod spiritual, am fost învingătorii cupei bucuriei și ai prieteniei, printre toți preoții prezenți la turneu. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Măicuței Sfinte pentru tot!

Pr. Eduard ROMAN