Timp de două ore, angajaţii Casei Județene de Pensii Bihor au întrerupt lucrul ieri dimineaţă, în semn de protest față de inechitățile din sistem.

Angajații Casei de Pensii Bihor au organizat miercuri dimineață o grevă de avertisment, între orele 8.00-10.00, timp în care activitatea instituţiei şi relaţiile cu publicul au fost suspendate. Revendicările acestora sunt următoarele: salarii echitabile, mai exact solicită salarii egale cu cele din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc.), precizând că refuză să mai tolereze diferențele semnificative în salarizare față de colegii lor; condiții de muncă optime, însemnând un mediu de lucru sănătos și sigur, cu resurse adecvate pentru activități normale; de asemenea, solicită alocarea imediată a personalului necesar pentru a face față volumului de muncă, precum şi alocarea imediată a resurselor pentru plata orelor suplimentare efectuate de către angajați.

În prezent, salariații de la Casele de Pensii au salariile cele mai mici de la nivel de instituții deconcentrate.

60 de persoane au participat la protestul organizat în dimineața zilei de miercuri, 22 noiembrie, 10 dintre aceștia fiind de la Casa Locală de Pensii Beiuș. „Ajunge! Refuzăm să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu”, „Este timpul pentru schimbare”, „Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate”, „Refuzăm să acceptăm discriminare sau batjocură!!!”, sunt câteva dintre mesajele afișate de angajați în timpul grevei.

Sindicaliştii solicită salarii egale cu ale angajaţilor din alte instituţii din administraţie (ANAF, sănătate, APIA).

„Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instituţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională au fost identificate şi adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuţiei noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, au arătat ei.

În cazul în care nu vor primi un răspuns pozitiv la solicitările lor, sindicaliştii au anunţat că vor intra în grevă generală din 27 noiembrie.