Cetatea Oradea. Târgul de Paști 2022 - Culoare și bună dispoziție
La finele săptămânii trecute, Cetatea Oradea s-a umplut de culoare și bună dispoziție, cu prilejul Târgului de Paști, iar printre primii vizitatori s-a numărat și ministrul dezvoltării, Cseke Attila, însoțit de soție și copil.
După pauza lungă cauzată de pandemie, ediția 2022 a Târgului de Paști aduce, în perioada 15-25 aprilie, între zidurile fortăreței orădene, numeroase activități atractive în special pentru copii. Evenimentul reunește ateliere de creație, tir cu arcul, modelaj de baloane, baloane uriașe de săpun, întâlnire cu cavalerii medievali, pictură pe față, atelier magic - realizare portrete pentru copii etc. În plus, spre marea bucurie a micuților, aceștia au ocazia să se întâlnească zilnic cu Iepurașul de Paști.
În Cetate, sunt amenajate cinci zone: căsuțe de lemn cu produse tradiționale și decorațiuni, zona de food, food trucks, baruri, zona dedicată atelierelor pentru copii, căsuța ZOO și zona destinată caruselului. De asemenea, trenulețul colorat este prezent zi de zi la tîrg, pregătit pentru noi aventuri.
Târgul de Paști a debutat vineri, 15 aprilie, când orădeni de toate vârstele, în special familii cu copii, dar și tineri, au petrecut timp frumos în Cetate. S-a stat la rând la înghețată (10 lei globul), la nachos cu sos de brânză (17 lei porția), iar cei care au mâncat de post, au preferat plăcintele cu cartofi sau varză (10 lei bucata).
Una dintre atracțiile târgului este „Muzeul de Ciocolată”, de unde se pot cumpăra unelte delicioase: chei reglabile, chei cu șurub, patent sau briceag, realizate din ciocolată albă sau neagră. La un alt stand, se vând produse tradiționale de casă: doboș, salam de biscuiți de casă, prăjitură cu nucă, dar și turtă dulce.
După ce s-au relaxat la soare și au ajuns la ciuperca uriașă din labirint, copiii s-au îndreptat vineri spre cortul din curtea fortăreței, acolo unde Noua Acropolă Oradea a organizat un altfel de atelier de pictură...
„Facem pictură pe reproduceri arheologice. Este pictură în ulei, iar în cadrul atelierului nostru, numit „Atena”, se fac asemenea reproduceri arheologice. Atelierul se adresează tinerilor peste 13-14 ani, copiilor peste 7 ani, care pot picta împreună cu părinții, dar și adulților. Două persoane pot picta în paralel în cadrul atelierului, iar astăzi (n.r. - vineri), avem Ochiul lui Ra sau Ochiul lui Horus, simbol al înțelepciunii. În paralel, avem un spațiu amenajat cu cărți, numit „Biblioteca vie”, unde se poate sta pentru a citi idei de filosofie pentru viață și se poate purta un dialog despre ființa umană”, ne-a declarat Andreea Neacșu, responsabil Noua Acropolă Oradea. În organizarea atelierului, Andreea le-a avut alături pe colegele ei, Mădălina Gârba și Claudia Fericean, toate trei fiind membre ale școlii de filosofie.
Târgul de Paști se desfășoară în perioada 15-25 aprilie, în Cetatea Oradea, de vineri până luni, între orele 12.00 - 22.00, iar de marți până joi, între orele 14.00-21.00.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.