În Oradea, eforturile pentru îndepărtarea efectelor cauzate de vijelia de marți, 25 iulie, continuă, activitatea de curăţare fiind coordonată de Primărie.

Municipalitatea orădeană a precizat că operațiunea de degajare și curățare a parcurilor a fost încredințată mai multor companii municipale, precum și prestatorilor de servicii ce au contract cu Primăria. De asemenea, societatea Kaluna s-a oferit voluntar să intervină în parcurile Libertății și 22 Decembrie. 

„În Parcul 1 Decembrie, angajații de la OTL au reușit să taie mare parte din copacii doborâți pentru a putea fi transportați și au curățat aleile pietonale, zona fiind degajată în proporție de 50%.  În Parcul Libertății, societatea Kaluna a curățat toată zona, fracția vegetală fiind adusă lângă aleea principală, de unde va fi ridicată de către RER Vest. Aceiași angajați se află astăzi, 28 iulie, în Parcul 22 Decembrie, unde degajează toate aleile de copacii căzuți”, menţionează Primăria Oradea.

În Parcul Petofi Sandor, muncitorii Companiei de Apă Oradea au realizat lucrările de curățare în proporție de 60%. În cursul zilei de azi, aceștia vor finaliza tăiatul și adunatul în grămezi a crengilor. Societatea de Termoficare are în responsabilitate Parcul Bălcescu, spațiul verde din fața Liceului cu Program Sportiv Bihorul și Calea Matei Barasab.

Societatea Dumigardener se află în Parcul Olosig, unde a scos crengile și lemnul rezultat după tăiere, înspre strada Corneliu Coposu.

În Parcul Brătianu, RER Vest a degajat deja aleile pietonale, precum și pista de alergare. De asemenea, operatorul de salubritate a început să curețe parcul și să transporte materialul lemnos doborât de furtună. Tot RER intervine pentru degajarea și curățarea diferitelor zone din oraș, afectate de puternica vijelie ce a lovit Oradea marți, 25 iulie.

ADP are în responsabilitate Cimitirul Rulikowski, Grădina Zoologică și Aquapark-ul Nymphaea. „Toate cele trei obiective sunt deschise. Peste 40% din sectoarele cimitirului au fost deja curățate, aleile fiind degajate. Avariile de la Grădina Zoologică nu perturbă funcționarea. Zoo este deschisă, aleile fiind curățate, urmând ca materialul lemnos rămas pe spațiile verzi să fie transportat”, mai precizează municipalitatea.