Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), sucursala Bihor, și-a ales, la sfârșitul lunii trecute, conducătorii. În urma verificării și numărării voturilor, președinte pentru perioada 2023-2028 a fost desemnată Claudia Torje și vicepreședinte Andreea Pontoș.

Alegerile s-au desfășurat pe 30 mai, între orele 14.00-18.00, cu participarea asistenților sociali din Bihor, înscriși în Registrul Național al Asistenților Sociali din România, gestionat de CNASR.

Provocările unei profesii reglementate sunt numeroase și deloc ușor de depășit. Pe de o parte, nevoia existenței și susținerii unui sistem de conducere eficient, iar pe de altă parte, implicarea pe care fiecare asistent social o poate aduce ca aport pentru bunul mers al activităților din cadrul sucursalei au fost principalele motivații pe care le-au avut asistenții sociali care au venit pentru a-și exprima alegerea.

În acest an au fost depuse două dosare de candidatură pentru președinte: echipa propusă de Leontina Daragiu și cea propusă de Claudia Torje.

Desfășurat la Hotelul Double Tree by Hilton din Oradea, evenimentul a decurs fără incidente, iar la finalul zilei, în urma verificării și numărării voturilor a fost desemnată echipa câștigătoare astfel: Claudia Torje – președinte, asistent social principal; Andreea Pontoș – vicepreședinte, asistent social principal; Florica Hanga – asistent social principal; Bianca Ioana Sabou – asistent social principal; Teodora Boda – asistent social specialist. Membrii în Congresul Național al CNASR au fost aleși: Claudia Bacter – asistent social principal, Daniela Dumitra Vasile – asistent social principal și Laura Alb – asistent social specialist.

Procesul electoral a fost gestionat de o comisie electorală formată din Gheorghe Cociorva, Paula Gârba și Diana Guleș.

Cele mai importante obiective pentru perioada următoare a noii echipe sunt: continuarea promovării profesiei și recunoașterea rolului și importanței asistentului social, precum și formarea profesională continuă a acestuia prin dezvoltarea de noi competențe și abilități.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.