La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea se desfăşoară ample lucrări de reabilitare termică, de refacere a reţelelor de apă, canalizare, încălzire şi curent electric. De asemenea, vor fi dotate atelierele şi laboratoarele.

„Începute în aprilie 2020, lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” au ajuns la stadiul de 70%”, menţionează Primăria Oradea. Sunt executate lucrări de reabilitare a infrastructurii educaționale pentru 6 corpuri de clădire, urmând să fie dotate corespunzător 3 ateliere, necesare desfășurării activităților specifice învățământului profesional și tehnic.

„Prin această investiție se urmărește menținerea și creșterea numărului de elevi înscriși în învățământul profesional la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, prin oferirea unui proces educațional la standarde europene. Lucrările la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul sunt executate în cadrul proiectului: Reabilitarea infrastructurii educaţionale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții în cadrul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, str. Poieniţei nr. 25, municipiul Oradea, jud. Bihor”, precizează municipalitatea.

Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări: la Corpul C1 - anveloparea clădirii, grupuri sanitare, montaj tâmplării, s-a montat tubulatura sistemului de incendiu s-au executat lucrări la instalațiile sanitare și canalizare; la Corpul C8 - au fost finalizate lucrările la termosistemul clădirii din polistiren de 15 cm (EPS 150), respectiv a fost executată tencuiala nobilă, s-au efectuat lucrări de desfacere a lambriurilor interioare, s-au executat finisajele de zidărie interioară (tencui, gletuit, zugrăvit); la Corpul C9 - a fost refăcută hidroizolația la acoperișul clădirii tip (acoperişul este tip terasă necirculabilă), a fost montată tâmplăria PVC, s-au executat finisaje interioare (montat faianță+gresie; zugrăveli; cablare și montaj corpuri de iluminat), s-a executat termosistemul la soclul clădirii; la Corpul C10 - au fost executate lucrările pentru înlocuirea învelitorii din țiglă ceramică, învelitoarea a fost refăcută în totalitate, termosistemul a fost executat din polistiren de 15 cm (EPS 150), respectiv a fost executată tencuiala nobilă, la exterior s-au executat alei perimetral clădirii; la Corpul C11-C12 au fost refăcute tencuielile exterioare, a fost montată tâmplăria PVC, s-a executat placarea cu gresie și faianță a grupurilor sanitare, gletuit la pereți și vopsitorii interioare, grupurile sanitare au fost echipate cu obiecte sanitare, a fost realizat termosistemul clădirii, sunt în curs de execuție lucrări la instalația electrică, la exterior s-au executat alei perimetral clădirii.

Executantul lucrărilor este firma Constructorul Sălard, iar valoarea execuției lucrărilor este de 4.960.831,72 lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 24 luni de la data începerii lucrărilor (28 aprilie 2020).