Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 58 de proiecte, printre care se numără construirea unei hale depozit materiale de uz general și împrejmuire, respectiv schimbarea destinației unei locuințe în cabinete medicale.

Firma Oramar a solicitat aviz arhitect-șef pentru construire hală depozit materiale de uz general și împrejmuire, în zona străzii Calea Borșului.

„Societatea dorește să amplaseze hala în vecinătatea unei hale existente, pe aceeași parcelă, regimul de înălțime fiind de P+Etj Parțial. Întrucât s-a solicitat o derogare privind retragerea față de o mejdie laterală, va fi necesară elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care va fi studiat mobilul parcelei și amenajarea incintei. Parcela face parte din zona studiată prin Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat cu HCL 551/2013 și din PUZ aprobat cu HCL 492/2022 (documentație care a preluat și vechiul PUZ)”, precizează municipalitatea orădeană.

„Procesul tehnologic impus de reglementările specifice activității firmei Oramar au impus așezarea construcției noi pe partea din spate a parcelei, fapt care va trebui studiat printr-un PUD”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Cabinete medicale pe strada Gheorghe Doja

Pe de altă parte, o persoană fizică a solicitat schimbarea destinației locuinței în cabinete medicale și construire terasă cu acces din stradă. Locuința se află pe strada Gheorghe Doja, nr. 29. Regimul de înălțime va fi de Parter, iar la faza de autorizare se va determina numărul de cabinete. Accesul se va face din strada Gheorghe Doja și se vor amenaja cel puțin două locuri de parcare.

„Se propune transformarea unei construcții cu valoare ambientală într-un spațiu care va găzdui cabinete medicale. Pentru aceasta s-a propus reconfigurarea interioară și refațadizarea clădirii”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.