Zeci de vehicule militare au tranzitat, marţi, municipiul Oradea, pe șoseaua de centură, imagini cu transportoarele fiind publicate în mediul online de participanții la trafic.

Convoiul care a ajuns marţi în jurul amiezii, în Oradea, a fost format din vehicule militare care vor participa la un exercițiu ce va avea loc în Polonia. Ministerul Apărării Naționale a explicat, pe pagina de Facebook a instituției, că militarii și tehnica de luptă sunt din Iași și Craiova.

„Mulțumim tuturor participanților la trafic pentru înțelegerea acordată ieri și azi în realizarea cu succes a deplasării tehnicii militare din Craiova și Iași către Satu Mare”, a precizat MApN. Cele două trasee de deplasare a tehnicii până la ieșirea din țară au fost: Craiova - Drobeta-Turnu Severin - Timișoara - Arad - Satu Mare și Iași-Pașcani-Gura Humorului-Vatra Dornei-Prundu Bîrgaului - Bistrița - Dej - Baia Mare - Satu Mare.

Potrivit MApN, peste 400 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” din Iași și Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova vor participa la exercițiul multinațional ,,Anakonda 23”, ce va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie - 18 mai. Militarii români se vor instrui alături de alte structuri membre ale NATO și partenere, exercițiul ,,Anakonda 23” reprezentând cea mai înaltă formă de instruire a Forțelor Armate Poloneze și unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO.

Foto: InfoTrafic Facebook