Copiii din Centrul de zi Oradea au avut parte, în weekend, de o serie de activităţi menite să îi facă să simtă bucuria vacanțe de vară. Timp de o oră, vineri, pe ritmuri de Ceaikovski și în paşi de samba, micii spectatori au gustat din plin spectacolul „Animalele au talent”, oferit gratuit de Compania teatrală Trendart Oradea - „Comoara cu Povești”.

Piesa pusă în scenă este despre o pisică pe nume „Leona” care, plină de fantezii și idei, nu mai vrea să stea tolănită la soare, așa că se hotărăște să înființeze o trupă de circ. Încet, încet, copiii fac cunoștință cu animalele mari și mici care vin la preselecție, dar și cu dansatoarea care merge pe frânghie, devenind parte din poveste. Vizionând acest spectacol, copiii învață că este important să ai încredere în forțele proprii, dacă vrei să reușești în viață, că pentru a face o treabă bună, trebuie să ne ajutăm unul pe altul, și că „Dacă rău faci, rău primești, bine faci, bine primești!”

„Se împlinesc șapte ani de colaborare neîntreruptă cu Direcția de Asistență Socială Oradea. În toți acești ani am răspuns de fiecare dată cu bucurie, invitației prietenilor și colaboratorilor noștri, oferind prin spectacolele noastre, momente unice copiilor de la Centrul de Zi. Le dorim vacanță plăcută în continuare și numai zile frumoase”, a declarat Marius Aron, managerul trupei Trendart Oradea - „Comoara cu povești”.

„Mulțumesc Companiei Trendart Oradea pentru că, de mai bine de șapte ani, oferă gratuit spectacole de teatru excepționale pentru copiii care ajung mai greu într-o sală de teatru” a  transmis viceprimarul Arina Moş.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea prin aceste activităţi, aduce un strop de bucurie copiilor, mai puţin privilegiaţi, misiunea Centrului de Zi fiind prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire, educaţie şi nu numai, copiii beneficiind şi de recreere şi socializare, și nu în ultimul rând, de afecțiune din partea personalului centrului.