Spectatorii din Oradea se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), la Cluj-Napoca, se va vedea și în Amfiteatru Cetate din oraș.

 

Cel mai mare festival de film din România marchează, astfel, aniversarea a 20 de ediții, prin proiecții simultane, în 20 de localități din țară. Comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020) este alegerea organizatorilor pentru această seară specială. O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking). La TIFF, filmul este prezentat în cadrul secțiunii Focus Spania.

Proiecția va avea loc la Amfiteatrul Cetate, începând cu ora 21.45.  Biletele sunt deja disponibile pe https://bit.ly/deschidereTIFF_Oradea sau la Librăriile Humanitas.

Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecție în vigoare și este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Oradea și Visit Oradea.

TIFF va reveni, în această toamnă, la Oradea cu cea de-a 4-a ediție a TIFF Oradea, programată între 17 și 19 septembrie.