Primăria Oradea a lansat procedura de licitație pentru achiziția mobilierului în cadrul proiectului de dotare a unităților de învățământ orădene. Valoarea estimată a achiziției este de puțin peste 23,85 de milioane de lei fără TVA.

Primăria Oradea a publicat anunțul de participare privind „Achiziția de mobilier pentru obiectivul de investiții: Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea”, care include trei loturi: Mobilier pentru săli de clasă, Mobilier pentru laboratoarele de fizică, chimie, biologie și, lotul 3, Mobilier pentru cabinete școlare, logopedie și psihopedagogie.
Data limită pentru depunerea ofertelor în SEAP este 20 ianuarie 2025, ora 15.00, iar valoarea estimată a achiziției este de puțin peste 23.85 de milioane de lei fără TVA.
Pentru informații suplimentare privind această licitație, cei interesați pot accesa site-ul licitatie.ro, utilizând anunțul de participare nr. CN1075758/27.11.2024.
În cadrul acestei etape, se caută un furnizor pentru mobilier, urmând ca prin alte proceduri de achiziție să fie contractate echipamentele IT și materialele didactice necesare cabinetelor școlare.
Proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea” a fost depus spre finanțare de către Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, contractul de finanțare fiind semnat anul trecut.
Prin acest proiect, toate unitățile de învățământ din Oradea aflate în subordinea Consiliului Local vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, 43 de școli, licee și grădinițe, alături de Palatul Copiilor, vor beneficia de dotări realizate din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de puțin peste 63.2 milioane de lei fără TVA (echivalentul a aproape 75.22 milioane de lei cu TVA inclus), finanțarea fiind nerambursabilă în proporție de 100%.
Prin intermediul proiectului, 1.275 săli de clasă și grupe vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice (bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi și alte echipamente), 1.322 săli de clasă și grupe vor primi table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și alte echipamente digitale, 31 laboratoare de științe vor fi echipate (5 laboratoare de fizică, 4 laboratoare de chimie, două laboratoare de biologie, 20 de laboratoare multidisciplinare (fizică, chimie, biologie) și 33 de laboratoare de informatică vor beneficia de dotări precum: table interactive, calculatoare, laptopuri, sisteme de sunet, camere pentru videoconferințe, routere WiFi și alte echipamente). În plus, 33 de cabinete școlare vor fi echipate cu mobilier specific, materiale didactice și echipamente digitale pentru discipline precum limbi moderne, desen tehnic, arii curriculare multidisciplinare, 42 de cabinete pentru asistență psihopedagogică vor primi mobilier și materiale didactice, inclusiv jocuri pentru dezvoltare personală și albume logopedice, 40 de săli de sport vor fi dotate cu mobilier și echipamente specifice (bănci de gimnastică, lăzi, mese de tenis, materiale pentru jocuri sportive), 4 ateliere de practică pentru învățământul profesional și tehnic vor fi echipate cu materiale didactice și echipamente digitale pentru domenii precum construcții, mecanică, instalații sau alimentație publică.
Până în prezent, municipiul Oradea a derulat, prin fonduri europene, 12 proiecte de reabilitare a liceelor, școlilor și grădinițelor, două proiecte pentru construirea unor grădinițe și un proiect pentru construirea campusului școlar al Colegiului Economic „Partenie Cosma”.