Prin votul consilierilor locali, Teofil Filimon a fost învestit luni, 26 august, în funcția de viceprimar al municipiului Oradea, ca urmare a propunerii înaintate de către primarul Florin Birta. Funcția rămăsese vacantă după ce Marcel Dragoș a demisionat ca urmare a numirii sale în funcția de prefect al județului Bihor.

 

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Oradea a fost votat noul viceprimar al Oradiei, care preia funcţia rămasă vacantă în urma demisiei lui Marcel Dragoş, devenit, între timp, prefect al judeţului Bihor.

În prenul CL Oradea, primarul Florin Birta i-a mulţumit lui Marcel Dragoș pentru susținerea și devotamentul de care a dat dovadă în cei aproape patru ani de mandat, urându-i totodată succes în noua funcție. Ulterior, edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ a făcut propunerea pentru noul viceprimar: „Îl propun pe domnul Teofil Filimon pentru a face parte din executivul Primăriei Oradea, ca viceprimar. Acesta are o experiență atât în mediul privat, cât și în mediul administrativ, fiind consilier local din anul 2012 și până în prezent, și cred că toată această experiență îl califică să fie viceprimar al municipiului Oradea. Aceasta este propunerea mea!”.  

„În primul rând îi mulțumesc domnului primar pentru încrederea acordată și doresc să îl asigur de toată implicarea, seriozitatea și tot sprijinul meu. În egală măsură, vă mulțumesc și vouă, stimați colegi, pentru votul cu care m-ați învestit în această funcție onorabilă. Sunt profund onorat să fac parte dintr-o echipă performantă, care a dovedit în anii precedenți și care dovedește și în prezent capacitatea de a livra rezultate bune și de a duce orașul nostru într-o direcție a dezvoltării. Sunt un om onest, care își iubește orașul natal, în care am crescut și m-am format: orașul Oradea. Am datoria de a performa, am datoria de a fi în slujba orădenilor și vă asigur că voi face toate aceste lucruri. Voi căuta să mă folosesc de toate cunoștințele acumulate în activitatea mea din domeniul privat și totodată de experiența acumulată în mandatele din Consiliul Local, astfel încât să aduc un aport real în folosul echipei căreia mă alătur azi, pentru a continua dezvoltarea orașului și pentru a crește calitatea vieții fiecăruia dintre noi. În final, vă mulțumesc încă o dată și vă doresc tuturor multă sănătate! Dumnezeu să binecuvânteze Oradea și România! Doamne ajută!”, a spus Teofil Filimon în fața Consiliului Local, imediat după ce a fost ales viceprimar.

În vârstă de 42 de ani, acesta este expert în relații internaționale și studii europene, construindu-și o carieră în mediul privat, fiind șef al Serviciului Avize, Acorduri, Autorizații la Digi România SA, încă din anul 2014.

Teofil Filimon este consilier local din anul 2012 până în prezent, având o continuitate neîntreruptă ca ales local.