Expoziţia Turnurile clădirilor din Oradea a fost vernisată marţi, 27 septembrie, în Turnul Primăriei, la eveniment luând parte curatorul expoziţiei, artistul fotograf Ştefan Toth, şi directorul Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Bihor, Angela Lupşea.

Expoziţia s-a născut în urma unui concurs cu acelaşi titlu, lansat de Asociaţia Internaţională Euro Foto Art, cu scopul de a diversifica tematicile expoziţiilor găzduite în Turnul Primăriei.
La concurs s-au înscris inclusiv elevi sau tineri din alte oraşe, spre surpriza curatorului.

„Am fost impresionat și de numărul mare de concurenți din Cluj-Napoca, Constanța și  Oradea, dar și din mai multe localități din județul Bihor. De asemenea, am fost impresionat și de calitatea, și de nivelul artistic al imaginilor trimise pentru concurs”, a spus Ştefan Toth. „Am fost surprins cu ocazia vernisajului când i-am cunoscut personal pe autorii fotografiilor, printre care am descoperit mai multe eleve din diferite școli din Oradea, cum sunt Alexandra Niță, Bianca-Adelina Grava, elevă la Colegul Național Emanuil Gojdu sau pe cea mai tânără concurentă, Maria Ilieș, de la Școala Gimnazială Dacia din Oradea, în vârstă de 11 ani. O altă surpriză plăcută pentru mine a fost când am aflat că unul dintre premianți, Nagy Nándor, originar din Oradea, locuiește în SUA”, a subliniat, în discursul său, curatorul expoziției.
În continuare, artistul fotograf dr. Constantin Liviu Demeter a subliniat rolul important pe care turnurile clădirilor din Oradea l-au avut întotdeauna în peisajul contemporan al oraşului.
În cadrul expoziției sunt expuse lucrările concurenților: Andrei Bulzan, Casian-Lucian Copoș, Maria Costea, Constantin Liviu Demeter, Tudor Burtescu Durduman, Bianca-Adelina Grava, Raul Adrian Filip, Emese Kenéz, Monica Marton, Maria Ilieș, Marius Iștoc, Nagy Nándor, Alexandra-Ioana Niță, Adrian Oraș, Claudiu Oros, Alexandru Savciuc, Sergiu Silaghi, Eduard Suciu și Izabella Ioana Șaramet.
Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 25 noiembrie.