Festival la Liceul de Arte - Primii pași pe scenă
Sala festivă a fost plină ieri, la ediția a VII-a a Festivalului de Muzică Românească Cultă desfășurat la Liceul de Arte. Emoțiile cele mai mari i-au însoțit, în mod special, pe cei mai mici dintre participanți, elevii din clasa I care au urcat pentru prima dată pe o scenă.
7 ani și ediția cu numărul 7 sunt, de ieri, borne importante în viața a 4 dintre cei 120 de elevi care au participat la Festivalul de Muzică Românească Cultă. Pentru Dávid Garai, Daniel Ichim, Miriam Niculaș și Vas Klein Jásmin a fost pentru prima dată când au urcat pe o scenă la un festival, în fața profesorilor, părinților și colegilor. Emoțiile i-au însoțit pe tot parcursul reprezentației, dar au reușit să se stăpânească și să îi facă mândri pe profesorii care îi pregătesc și părinții care îi susțin.
„Festivalul de muzică românească a ajuns în acest an la a VII-a ediție. Mă bucur că atât de mulți părinți și-au făcut timp să ne onoreze cu prezența. Acest festival se înscrie în multitudinea de activități pe care Liceul de Arte le-a derulat cu ocazia Zilei Naționale a României. Ne-am ferit de discursuri patriotarde și ne-am axat pe exemplul fiecăruia dintre noi. Demarăm cu încredere, dar avem și emoții pentru că unii dintre copiii noștri se află la prima apariție într-o astfel de ipostază, mai ales că a fost o perioadă îndeungată de pandemie, când activitățile cu public și cu prezență fizică nu s-au putut desfășura. Fie ca momentul acesta, în care ajung pe scenă, în fața unei comisii, să fie doar începutul unui drum frumos care să se deschidă în fața lor când vor ajunge mari”, a spus directoarea Mihaela Bondor.
Festivalul a început la ora 10.00, iar Juriul pentru pian principal și complementar a fost alcătuit din profesoarele Sanda Marinău, Izabela Péter și Iulia Teszler, iar pentru instrumente cu coarde, de suflat și percuție, din profesorii Sebastian Bratu, Georgiana Mircescu, Beáta Ichim și Szekely Cristina.
Directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor, a fost responsabilă de concurs, coordonatoare fiind profesoara Sanda Marinău, ajutată de o echipă formată din cadrele didactice Iulia Teszler, Beáta Ichim, Anita Lupșe, Georgiana Mircescu și Sebastian Bratu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.