Forumul Ecumenic al Femeilor Creștine - În grădina gândurilor pozitive
Cu ocazia multiplelor activități ale Forumului Ecumenic al Femeilor Creștine din România, a fost organizat un eveniment deosebit de prețios, având-o ca invitat pe prof. Cosmina Lucia Vlad, membră a Forumului din Cluj Napoca.
Un dialog interactiv a fost condus, cu acest prilej, de către prof. Cosmina Lucia Vlad, pe o temă sugestivă, pentru ca fiecare dintre participanți să știe să trăiască numai cu gânduri pozitive.
Grădina, în straturile bine structurate, a condus gândurile participanților la atitudini îndreptate prin credință, liniște și pace sufletească. Aceste atitudini sunt create pentru a dezvolta sentimentul de iubire, de apreciere a celor apropiați, dar și față de cei din comunitatea în care trăiește fiecare persoană.
Președinta Forumului Ecumenic al Femeilor Creștine din România, pastor reformat Vincze Judit, a invitat-o pe prof. Cosmina Lucia Vlad să împărtășească participanților „gândurile pozitive” culese din grădina plină de minunatele flori ale sufletului domniei sale. În expunerea mentorului, buchetul de flori a fost alcătuit din: floarea vieții, floarea puterii, floarea sufletului, floarea recunoștintei, precum și de floarea Dumnezeirii și floarea darurilor lui Dumnezeu, pentru care fiecare om ar trebui să aibă permanente și bogate mulțumiri.
Fiecare floare amintită a fost susținută de gânduri care au îmbogățit pozitiv cunoștințele și, mai ales, sentimentele, prin prezentarea și explicarea modului de interpretare și înțelegere a cuvintelor care definesc conținutul floarei. Pentru ca discuțiile interactive să-și atingă menirea, participanții, împreună cu prof. Cosmina Lucia Vlad, au stabilit regulile grupului care conțin următoarele noțiuni: disponibilitatea, motivația, dorința, interesul și curiozitatea. Toate acestea au încurajat participanții la abordarea tematicii din „buchetul floral” cu mult aplomb, cu motivație și, uneori, chiar cu curiozitatea unui necunoscător al substratului tematic.
Obiectivele dialogului interactiv au constat în următoarele atitudini: respectul, răbdarea, buna dispoziție și interesul. Individual, fiecare atitudine a fost dezbătută și susținută cu argumente, care au întărit convingerea participanților de necesitatea studierii vieții, a fericirii și a credinței în Dumnezeu, pentru a obține și trăi cu gânduri pozitive.
Toate gândurile pozitive care determină o stare de bucurie a sufletului și mulțumirea ambianței de viață susțin, în bune condiții, starea de sănătate mentală și fizică a unei persoane.
Participanții la acest dialog au apreciat profesionalismul în domeniul educației a prof. Cosmina Lucia Vlad, care a moderat cu mult discernământ desfășurarea evenimentului.
Miorița SĂTEANU
Comentarii
Nu există nici un comentariu.