Fructele și legumele au prins viață - Festivalul Toamnei, la Școala Bălcescu
La Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, a avut loc vineri încheierea proiectului „Festivalul Toamnei”, ediția cu numărul 19, un eveniment cu caracter educativ, care a depășit, încă de la primele ediții, granițele județului.
Miros de fructe şi legume coapte, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, din Oradea, unde vineri, 19 octombrie, a avut loc încheierea proiectului „Festivalul Toamnei”, ediția 19.
Cu acest prilej, s-a defășurat Carnavalul Toamnei, în cadrul căruia elevii din clasele pregătitoare C și B, sub coordonarea profesoarelor Simona Bunta și Vasilica Ienei, au pregătit o paradă a legumelor și fructelor.
De asemenea, a avut loc un spectacol de cântece și dansuri, dar și o eco-expoziție care a reunit aproximativ 265 de exponate, fiind implicați aproximativ 600 de elevi, din clasele 0-VI.
Copiii au dovedit, şi de această dată, că imaginaţia lor nu are frontiere. Astfel, pe standurile din sala de sport a şcolii au fost expuse adevărate opere de artă realizate din legume şi fructe, toate lucrările fiind premiate cu diplome. La intrare în sală, a fost amenajată „Cămara bunicii”, cu rețete de acum 100 de ani.
„Evenimentul are un profund caracter educativ, copiii învață să mânânce și să trăiască sănătos, să dea viață fructelor și legumelor. Un colectiv format din învățători și profesori s-a implicat trup și suflet în organizarea acestui festival, în frunte cu prof. Stela Tăut, coordonatoarea proiectului. De asemenea, printre cei care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului s-au numărat prof. Alina Zaha, consilierul educativ Alina Deliman și Florin Culda, instructor de dans”, ne-a declarat prof. Gheorghe Troie, directorul Școlii „Nicolae Bălcescu”.
Festivalul a avut ca scop, printre altele, dezvoltarea creativităţii la elevi, munca în echipă şi implicarea familiilor în activităţile şcolii. Evenimentul a debutat în septembrie şi a cuprins mai multe activităţi: acţiuni ecologice, drumeții, jocuri în aer liber, spectacole, concursuri etc.
„Ideea acestui festival a pornit în şcoala noastră în anul 2000, în urma unui schimb de experienţă cu Centrul Rezidenţial Sfântul Nicolae din Peciu Nou (Timiş). În primii ani, festivalul a fost local, apoi județean, interjudețean, iar timp de doi ani, național. În acest an, evenimentul a avut un caracter local, fiind implicate instituții de învățământ din Oradea și județ, printre care amintim: Lugașu de Jos, Copăcel, Școala Oltea Doamna, Liceul de Arte Oradea, Grădinițele 30 și 56, Maia Language Club etc.”, ne-a declarat prof. Stela Tăut, amfitrioana evenimentului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.