După ce, săptămâna trecută, sindicaliștii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Bihor au protestat pentru neaplicarea dispozițiilor Legii 153 pe 2017, săptămâna aceasta a venit rândul Sindicatului Personalului Nedidactic din Învățământ Bihor să protesteze.

În Parcul Traian s-au strâns, ieri, la ora 14.00, în jur de 60-70 de protestari. Aceștia purtau pancarte cu inscripțiile: „Salarii echivalente cu munca prestată”, „Respect pentru noi, cei care avem grijă de copiii dvs.”, „Apreciați-ne munca la adevărata valoare! Apreciere, respect și mai aproape de oameni”, „Vrem salarii decente!”, „Avem și noi dreptul la sporuri!”. 

„Principala noastră doleanță este neaplicarea dispozițiilor Legii 153 din 2017, adoptarea actelor normative pentru creșterea veniturilor personalului nedidactic auxiliar. Aici e vorba și de colegele noastre, doamenele contabile și secretare. De trei ani de zile nu au primit nicio majorare. Ele au un salariu de 3.000-3.200 de lei. Noi avem puțin peste 2.000 de lei. Nu se poate trăi cu banii ăștia. Cred că singura soluție pentru rezolvarea siuației noastre este greva generală. În aprilie vom face grevă de avertisment, iar la sfârșitul lunii mai vom face grevă generală dacă problemele noastre nu vor fi rezolvate. Am fost la toți senatorii și deputații de Bihor. Nimănui nu-i pasă. Le-am dus fluturași de salarii, fișa postului, toate actele. Niciun parlamentar din Bihor nu mi-a dat un răspuns”, a spus Dan Bonca, președintele Sindicatului Personalului Nedidactic din Învățământ Bihor, sindicat afiliat CNSLR Frăția Bihor și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.