Aflată într-un mare scandal din cauza faptului că a oferit servicii de creșă și grădiniță fără a avea autorizație dar și pentru că un copil de un an şi cinci luni a murit la spital, după ce s-a înecat cu o bucată de măr în timpul unei mese luată la Căsuţa Happy Kids, asociația a fost controlată la sfârșitul săptămânii de instituții abilitate, primind o amendă de 60 de mii de lei.

 

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor a finalizat în această săptămână acțiunea de control la Asociația Happy Kids.

În urma neregulilor constatate comisarii CJPC Bihor a aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 60 de mii de lei.

Unitatea funcționa fără a deține autorizație de funcționare provizorie și acreditare acordate prin Ordin de ministru, ⁠autorizație ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), autorizație DSP (Direcția de Sănătate Publică), ⁠autorizație ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară  Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor) și ⁠autorizație de la Primăria Oradea.

O altă constatare a comisarilor a fost că unitatea utiliza practici comerciale incorecte, înșelătoare, prin afirmarea că unitatea este grădiniță cu accent pe dezvoltarea socio - emoțională a copiilor.

La toate acestea se mai adaugă și „nerespectarea prevederilor art. 7 lit. c alineat 2 din OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, de a presta numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor, consecința fiind rănirea și ulterior decesul unui copil de 1 an și 5 luni”.

Comisarii au impus încetarea practicilor comerciale incorecte și ⁠oprirea temporară a prestării serviciilor până la intrarea unității în legalitate.