Oradea s-a regăsit şi în acest an pe harta Ştafetei Veteranilor Invictus, pe traseul albastru. Sâmbătă seara, voluntarii militari şi civili din Arad au ajuns la Muzeul Militar din Oradea şi au predate ştafeta cu care orădenii au pornit în zorii zilei de duminică, spre Carei.

În contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, în perioada 1-25 octombrie s-a desfășurat, la nivel național, cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor Invictus, la care participă peste 500 de voluntari - militari și civili.

Acțiunea presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu, pe trei trasee. Toate cele trei trasee însumează peste 3500 de kilometri și se vor reuni la Carei, astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei României întregind astfel drapelul tricolor.

Oradea s-a regăsit și anul acesta pe harta Ștafetei Veteranilor Invictus, pe traseul albastru. Ștafeta a ajuns la Muzeul Militar, sâmbătă, 23 octombrie, adusă de către voluntarii militari și civili din Arad. Aceştia au fost aşteptaţi de colegi, în frunte cu lt. col. Vasile Simion, comandantul Garnizoanei Oradea, dar şi de Arina Moş, viceprimarul Oradiei. Şatpte voluntary orădeni au preluat ştafeta şi au pornit în alergare spre Carei, duminică dimineaţa. Startul s-a dat de la Centrul 54 Comunicații și Tehnologia Informaticii, la ora 7.30.

„Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului față de eroii neamului și al dragostei nemărginite față de țară”, a transmis Mihaela Georgeta Toderici, liderul local al Invictus România.

„Chiar dacă eforturile noastre nu vor fi niciodată suficiente pentru a exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor de ieri și de azi, a alerga sau pedala o distanță mai mare decât cea de ultramaraton, într-un moment atât de reprezentativ pentru națiunea noastră, cum este Ziua Armatei Române, reprezintă un adevărat exemplu de spirit Invictus”, a mai spus Mihaela Toderici.