Asociația One World Romania invită tinerii din Oradea cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani să se înscrie până la data de 14 septembrie la atelierul de film documentar „Point & Shoot”.

Despre atelierul din Oradea

„Point&Shoot” va dura cinci zile și se va desfășura în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2022, în Oradea, la Fundația Comunitară Oradea, Crișul Shopping Center, etaj 1, Comuniteca, prin sprijinul partenerilor locali ai proiectului, Fundația Comunitară Oradea și Europe Direct Oradea. Atelierul va fi coordonat de trei cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Carmen Tofeni (regizoare de film documentar, directoare de imagine), Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine).

„Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei trei tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale”, transmit organizatorii atelierului.

Potrivit acestora, cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe, pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj vor fi mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere.

Cum se aplică la atelier?

În vederea selecției, cei interesați sunt invitați să completeze formularul Google: https://forms.gle/dCJmPV1KYxrXxDEU8

Termenul limită pentru înscriere este: 14 septembrie 2022.

Elevii trebuie să aibă cont Google prin crearea unei adrese de e-mail.

Nu există taxă de înscriere sau de participare, iar organizatorii vor asigura mesele de prânz pe tot parcursul atelierului.

Pentru întrebări legate de aplicație, puteți să scrieți pe adresa: atelier@oneworld.ro.

Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară” și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.