Cultele creștine din Oradea vor participa, în perioada 13-21 ianuarie, la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

Anul trecut, în data de 28 noiembrie, a avut loc, în Sala de protocol a Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, întâlnirea de pregătire a octavei de rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din 2024, la care au participat reprezentanţii cultelor creştine din municipiu.

Tema pentru acest an a fost propusă de o echipă ecumenică din Burkina Faso şi este preluată din Evanghelia după Luca: ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău… și pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Lc 10, 27).

În urma repartizării cultelor în funcţie de calendarul de desfăşurare, evenimentul va începe pe data de 13 ianuarie, cu o Seară a Tinerilor, când aceștia vor fi invitați, de la ora 18.00, în Biserica Evanghelică-Lutherană, Biserica Greco-Catolică din Oradea fiind gazdă a evenimentului în seara de încheiere a Rugăciunii pentru Unitate 2024, respectiv în ziua de duminică, 21 ianuarie, în Catedrala „Sf. Nicolae”.

Conform extragerii legate de predica principală a fiecărui cult, reprezentantul Bisericii Greco-Catolice va predica în Biserica Reformată.

„Proiectul Colectei Comune şi pregătirea Cutiei Albe va fi, în anul 2024, în grija Bisericii noastre, suma rezultată fiind alocată Centrului Social „Maria Rosa” al Caritas Eparhial Oradea, care oferă o masă caldă persoanelor defavorizate”, menționează Laura Ologu, reprezentanta Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.