În călătoria cu trenul lui Moș Crăciun, peste 100 de copii au interacționat cu polițiștii de prevenire bihoreni, pentru o vacanță de iarnă în siguranță.

În cadrul Campaniei preventive „Sărbători în Siguranță”, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, alături de polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Bihor au fost prezenți, joia trecută, în Trenul lui Moș Crăciun, care circulă în perioada sărbătorilor de iarnă pe relația Oradea - Bratca, pentru a preveni victimizarea copiilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

În activitatea preventivă au fost implicați peste 100 de copii, care au avut parte de o adevărată lecție preventivă interactivă, desfășurată de polițiștii de prevenire bihoreni. Emoționați și nerăbdători, copiii s-au implicat în jocurile preventive inedite organizate de polițiștii bihoreni, învățând cum să evite pericolele pe stradă, acasă sau la locul de joacă, pe timpul vacanței de iarnă. Totodată, polițiștii i-au informat pe copii despre riscurile folosirii obiectelor pirotehnice, au discutat despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, despre comportamentul preventiv la săniuș, la colindat și atunci când circulă pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii au interacționat cu cetățenii prezenți pe peronul stației CFR Oradea, dar și cu cei care călătoreau cu trenul și le-au reamintit cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din poșete, din bagaje sau din buzunare. De asemenea, au fost oferite recomandări pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni de înșelăciune sau prin intermediul fraudelor online.