O serie de activități interesante sunt programate în perioada 16-22 septembrie 2021, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității.

Prin intermediul programului Interreg VA Romania-Ungaria 2014-2020, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, Oradea Transport Local SA și Compania de Transport din Debrecen implementează proiectul „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen”. În cadrul proiectului, în perioada 16-22 septembrie, are loc Săptămâna Europeană a Mobilității, care va cuprinde următoarele activități: vineri, 17 septembrie - Critical Mass, activitate ce propune promovarea mersului pe bicicletă, sensibilizarea autorităților publice în vederea creării infrastructurii rutiere dedicată bicicliștilor și recunoașterea egalității de tratament a bicicliștilor în raport cu alți participanți la traficul rutier. Poate participa orice persoană, cu vârsta de peste 14 ani, care deține bicicletă. Locul de întâlnire va fi în parcarea din fața Spitalului Municipal Gavril Curteanu de pe str. Corneliu Coposu. Plecarea în traseul avizat de Poliția Rutieră va avea loc la ora 17.30; duminică, 19 septembrie, călătorie gratuită cu autobuzul turistic adresată copiilor în intervalul orar 10-13. Înscrierile se fac online pe adresa de email: aditransregio@gmail.com. Copiii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult; luni, 20 septembrie, Ziua porților deschise la OTL. Va avea loc la depoul operatorului Oradea Transport Local, între orele 10.00-11.00. Întrecere între autobuz, bicicletă și tramvai. Punct de plecare (ora 12.00): Pod CFR - Bdul. Dacia. Final traseu: Parcul 1 Decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor; marți, 21 septembrie, concurs pe biciclete și instructaj rutier - evenimentul va avea loc în Parcul I. C. Bratianu, între orele 16.00-19.00, putând participa, cu bicicletele proprii, copiii cu vârsta între 8-12 ani). La festivitatea de premiere este invitată campioana națională XC Eliminator și vice-campioană la Cross Country XCO: Bereczki Eszter; miercuri, 22 septembrie, acțiune de igienizare pe Crișul Repede. Acțiunea se va derula, între orele 10.00-14.00, pe malul Crișului Repede, între Podul Carol 1 și Podul Decebal, cu bărcile deținute de Apele Române.

Evenimentul are loc în colaborare cu Primăria municipiului Oradea, Oradea Transport Local SA, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Administrația Bazinală de Ape Crișuri, Asociația ProBikers.