Incident nefericit în Cetatea Oradea, de Ziua Copilului. Șase copii au necesitat îngrijiri medicale, iar trei micuți au ajuns la spital după ce vântul a ridicat de la sol două  obogane gonflabile. Din fericire, copiii nu au necesitat spitalizare.

Accidentul a avut loc sâmbătă, 1 iunie, după ora 15.00.

„O rafală puternică de vânt a ridicat de la sol două unități gonflabile. În urma acesteia, șase copii au necesitat îngrijiri medicale, trei dintre aceștia fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe pentru investigații suplimentare. În urma evaluării medicale, niciun copil nu a necesitat spitalizare iar în acest moment, toți copiii sunt în afara oricărui pericol. Date fiind condițiile meteo imprevizibile, s-a procedat la demontarea tuturor unităților gonflabile din cadrul evenimentului”, au anunțat organizatorii evenimentului Festivalul Copiilor Oradea pe Facebook.

”Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, care au fost dislocate pentru a fi prezente la evenimentul de 1 Iunie organizat în Cetatea Oradea, au intervenit prompt pentru salvarea a 6 copii, între 3 și 7 ani, care se aflau pe un tobogan gonflabil în momentul în care o rafală puternică de vânt l-a răsturnat. De asemenea, la fața locului au ajuns cu operativitate și echipajul de prim ajutor al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Bihor. Copiii au primit îngrijiri la fața locului, iar în urma evaluărilor medicale, 3 dintre aceștia au fost transportați la spital. De asemenea, o persoană adultă de sex feminin a fost și ea rănită ușor, aceasta refuzând transportul la spital”, a transmis și ISU Crișana prin sergent major Alina Butaci.