Cu ocazia unui interviu acordat recent, Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, anunța scoaterea la concurs a patru posturi în cadrul instituției pe care o conduce, toate fiind destinate absolvenților de studii superioare.

„Casa de Asigurări de Sănătate Bihor va scoate la concurs patru posturi din cadrul statului de funcții vacante și finanțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în urma unei adrese a președintelui CNAS, doamna doctor Adela Cojan. Aceste posturi vor fi scoase la concurs în data de 4 ianuarie. Primele două posturi vor fi unul în cadrul Serviciului Control și altul la Departamentul Resurse umane. Pentru ambele posturi, absolvenții trebuie să fie de informatică sau studii asimilate informaticii și să aibă o vechime de cinci ani în specialitate, nu în funcție publică, ci în specialitatea studiilor absolvite. De asemenea, foarte important este postul de la Compartimentul Logistică și Administrativ, un post de inginer, pe care l-am considerat necesar pentru că sediul nostru este într-o clădire oarecum învechită, cu instalații vechi și necesită tot timpul reparații și întreținere. Al patrulea post este cel de la Direcția Relații contractuale, care este unul de economist și unde relația cu furnizorii este foarte importantă pentru instituția noastră. Pentru postul de la Compartimentul Logistică și Administrativ trebuie să fie absolvent de studii inginerești și să aibă o vechime de cinci ani în specialitate, iar pentru cel de la Direcția de Relații contractuale, să fie absolvent de studii economice și să aibă, de asemenea, o vechime de cinci ani în specialitate”, ne-a declarat directorul general al CAS Bihor.

Interlocutorul nostru a subliniat importanța ocupării posturilor de informatician pentru creșterea calității serviciilor oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, în fapt, principalul obiectiv al echipei manageriale de aici:

„Acești doi informaticieni vor fi de un real sprijin în organizarea activității informatice la nivelul instituției, noi propunându-ne o reîmprospătare a activității, menținerea și consolidarea confidențialității datelor cu caracter medical și nu numai, la nivelul CAS Bihor. Dorim ca această zonă a funcționării Programului SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor Sociale de Sănătate din România), a confidențialității datelor, a menținerii lor la nivelul instituției, pentru că, până la urmă, suntem o bază de date pentru informații de acest gen, să le gestionăm cu responsabilitate, cu menținerea prevederilor legale, astfel încât cetățeanul și asiguratul bihorean să fie protejat de lege și de instituția noastră”.

La finalul dialogului nostru, directorul general Dorel Dulău i-a asigirat pe viitorii membri ai echipei CAS Bihor că aici vor avea șansa dezvoltării profesionale și personale:

„Dorim să-i chemăm, să-i invităm, pe toți potențialii candidați să participe la acest concurs, asigurându-i de toată onestitatea noastră, în calitate de organizatori, și de posibilitatea dezvoltării profesionale la nivelul instituției”.