Anul acesta magia Sărbătorilor a început încă din prima zi a lunii, când micii prichindei i-au primit cu brațele deschise, cu ochii strălucind și cu urechile mari cât un spiriduș pe membrii Ansamblului Crișana. Aceștia, îmbrăcați în straie populare tradiționale le-au prezentat celor mici portul tradițional românesc, instrumentele muzicale și la plecare au avut parte de o demonstrație de dans popular.

Nu peste mult timp, mai exact pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, atât doamnele profesoare în educația timpurie cât și îngrijitoarele din toată grădinița le-au făcut o surpriză de neuitat copiilor. Preșcolarii au plecat într-o călătorie cu trenul lui Moș Crăciun până la Bratca și înapoi. Fascinați, văzând poate pentru prima dată un tren în realitate, aceștia s-au urcat fără frică ajutați de doamne în trenul Moșului frumos împodobit, de sărbătoare. Ca să treacă timpul mai repede pe lângă peisajele frumoase ce puteau fi admirate pe geamul trenului, prichindeii au avut diverse activități, iar spre marea lor surprindere a apărut și Moșul. Acesta a venit cu tolba plină cu bunătăți, cu dulciuri și fructe, nicio nuia nu a avut la el, cum să și aibă când preșcolarii grădiniței sunt educați și îndrumați de doamne deosebite.

Ca în fiecare an, începând cu grupa mică a grădiniței și terminând cu grupa mare, are loc spre marea bucurie a părinților serbarea de Crăciun.

Prichindeii din grupele mici au avut parte de activități specifice Sărbătorilor de iarnă la care desigur au putut participa și părinții. Grupele mijlocii și mari au petrecut la Era Park cu voie bună, cu cântece, au recitat poezii șiii... auzindu-i, Moșul le-a făcut o vizită.

La fel ca anul trecut grupa “Steluțelor”, îndrumată de doamnele profesoare în educația timpurie Simu Svetlana și Petruș Ileana, au creat un tărâm magic.

Sala de evenimente a fost frumos împodobită, bradul de Crăciun a fost unul bogat în globuri și steluțe, iar ca să nu uităm că defapt Crăciunul este despre Domnul Iisus, despre nașterea Mântuitorului, într-un colțișor a fost frumos amenajată o iesle.

Spiridușii grupei, îmbrăcați unul mai frumos ca altul, au avut puține emoții la început, dar care s-au risipit văzându-l pe adevăratul Moș Crăciun intrând în sală, cu tolba lui plină, plină.

Ochii copilașilor străluceau văzându-l pe Moș mai ceva ca steluțele de pe bradul împodobit. Au cântat cântecelele învățate cu doamnele educatoare, au dansat și fiecare spiriduș a avut de recitat două poezii. Moș Crăciun i-a felicitat pe fiecare în parte, au făcut împreună o poză care va fi adăugată în cutia magică de amintiri din grădință, iar la sfârșit au primit și mult așteptatul cadou.

Pe această cale le mulțumim tuturor doamnelor profesoare în educația timpurie, Coste Delia, Cata Laura, Popa Maria, Timandi Nicoleta, Simu Svetlana, Petruș Ileana, Holonec Mădălina, Jurcuț Ligia, Negrău Elena, Ungur Liliana, Popa Diana, Antal Dorina, Ille Andreea, Nagy Rodica, cât și doamnelor îngrijitoare, cadrului medical și doamnei bucătărese de grija, atenția, răbdarea și educația ce le-a oferit pe tot parcursul anului micilor spiriduși. Le urăm tuturor Sărbători fericite, magia Crăciunului să intre în toate casele, să aducă pace, liniște, împăcare, bucurie și desigur... cadourile mult visate de copilași.