Veste bună pentru cetățenii care au nevoie de recuperare medicală. Sâmbătă, 25 septembrie, a fost inaugurat President Premium Medcenter, un spital de recuperare modern, construit din surse private și fonduri guvernamentale nerambursabile.

La inaugurare au participat peste 200 de persoane, inclusiv reprezentanţi ai Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bihor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, precum şi invitaţi ca Ştefan Florian, profesor universitar din Cluj-Napoca, considerat unul dintre cei mai reputaţi neurochirurgi din România. De altfel, în discursul rostit la inaugurare, Ştefan Florian a afirmat că în Cluj-Napoca, deşi centru universitar cu tradiţie, nu au existat suficienţi oameni cu viziune pentru a pune bazele unui spital performant de recuperare.
De asemenea, proprietarul complexului President, Jean Podilă, a povestit despre cum această idee de construire a unui spital de recuperare medicală s-a transformat în realitate pe parcursul a 10 ani, acesta fiind realizat atât din fonduri guvernamentale, cât şi din investiţii private. Din păcate însă, conform Ordonanţei de Urgenţă nr 54 din 2021, care a plafonat la nivelul lui decembrie 2020 numărul de paturi de spital finanţabile de către CAS, bihorenii vor putea beneficia doar de decontul serviciilor oferite de ambulatorul spitalului, internarea costându-i 425 de lei pe zi.
Spitalul President Premium Medcenter are o capacitate de 144 de paturi, cu saloane de 1 sau 2 paturi, cu compartiment de recuperare neurologică cu o capacitate de 74 de paturi, compartiment de recuperare cardiovasculară cu o capacitate de 25 de paturi, compartiment de recuperare respiratorie cu o capacitate de 10 paturi, compartiment de recuperare stări posttraumatice, secție ortopedică cu o capacitate de 30 de paturi și compartiment de reumatologie cu o capacitate de 5 paturi. De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienți pe zi.

Baza de tratament dispusă pe două nivele cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină și nămol, dușuri subacvale și băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupațională și ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă și multe altele.

Spitalul beneficiază de o dotare de excepție, de la aparatură de diagnostic și explorări funcționale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static și dinamic, aparate computerizate de izokinezie și mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realității virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului, etc.

Personalul President Premium Medcenter este în procent foarte mare format din tineri profesioniști, care vor beneficia pe parcusul timpului de traininguri medicale complexe, prezidate de profesori cu o experientă profesională internațională.

Detalii cu privire la condițiile de internare și externare, orar de funcționare și tarife, se găsesc pe felixmedcenter.ro.