Studenții și profesorii orădeni au făcut cunoștință, marți, 5 aprilie, în cadrul unui atelier despre tehnicile tradiționale de imprimare a textilelor, cu motivele de pe covoarele din regiunea Usak a Turciei.

Departamentul de Textile, Pielărie și Management Industrial a găzduit, marți, 5 aprilie, atelierul intitulat „Tehnici tradiționale de imprimare a textilelor”.

Workshop-ul este parte a unui program Erasmus+ fiind susținut de trei cadre didactice venite din Turcia: prof. univ. dr. İncilay Yurdakul, conf. univ. dr. Serpil Yayman și lector univ. dr. S. Çiğdem Koçak de la Uşak University.

„Ele le-au oferit studenților textiliști orădeni informații interesante despre motivele de pe covoarele din regiunea Usak și despre tehnicile tradiționale de imprimare a textilelor folosite în Turcia, urmate de o demonstrație de lucru. La rândul lor, studenții au avut ocazia să imprime, pe pânză de iută, câteva motive regăsite în covoarele turcești din Usak, folosind matrițe din lemn”, precizează conducerea departamentului.

La workshop a participat și prof. univ. dr. Rosunee Satyadev, de la Universitatea din Mauritius, care le-a vorbit studenților despre importanța participării în proiecte de mobilitate.

De asemenea, celor prezenți le-a fost făcută o scurtă prezentare a proiectului „Circular economy in fibrours composites and technical textiles through the use of virtual laboratories” și a rezultatelor obținute până în prezent.