Liceul de Arte. Ultimul sunet de clopoțel, primii pași spre viața de adult - Emoții pentru absolvenți
Zi încărcată de emoție, marți, 4 iunie, pentru absolvenții Liceului de Arte din Oradea, care au încheiat cel mai frumos ciclu al vieții de elev, liceul. Ultimul sunet de clopoțel a însemnat un moment plin de emoții, de bucurie pentru realizările obținute și de speranță pentru viitorul care se deschide larg în fața lor.
În prezența părinților, prietenilor și colegilor din ani mai mici, elevii claselor a XII-a au pășit emoționați în sala de concerte a Filarmonicii de Stat Oradea. Dominați de un amalgam de sentimente - bucurie pentru finalizarea unei etape importante din viața lor, emoție pentru viitorul incert, dar și tristețe pentru despărțirea de colegii și profesorii care le-au devenit o a doua familie, tinerii au primit caldele felicitări ale profesorilor care i-au ghidat, încurajat şi susţinut de-a lungul anilor de liceu.
Festivitatea, moderată de doamna director Mihaela Bondor, alături de doamna director adjunct Gabriella Nagy, a început cu un scurt discurs din partea direcțiunii, felicitări adresate atât elevilor absolvenți, cât și diriginților acestora, prof. Chișe Stăniloiu Linda (clasa a XII-a A), prof. Liana Dat (clasa a XII-a B) și prof. dr. Cristea Ligia (clasa a XII-a C). Catedrele de arte vizuale și muzică au fost reprezentate de doamna prof. Claudia Peter, care a oferit diplomele de excelență pentru arte plastice, și dna prof. Alexandra Ionoi, pentru muzică, dar și doamna prof. Balint Cosmina, care a acordat premii pentru activitatea tinerilor în cadrul Consiliului Elevilor. Pe lângă premiile menite să valideze eforturile celor mai buni elevi ai claselor, au fost acordate două premii speciale celor două șefe de promoție, Berdie Oana (clasa a XII-a A) și Pașcalău Enia (clasa a XII-a C), care au rostit la rândul lor frumoase discursuri de mulțumire, dar și de încurajare pentru generațiile ce vor urma. Au fost oferite premii de excelență tuturor elevilor care au obținut numeroase premii și medalii de-a lungul anilor, atât în cadrul Departamentului de muzică, cât și de arte plastice, design și arhitectură. Un moment sensibil a fost oferit de schimbul de chei între generații, schimb care, dincolo de simplul gest al predării unei chei fizice, aduce o încărcătură simbolică profundă, reprezentând un punct de cotitură important în viața elevilor.
Festivitatea, pentru care și-au dat întreg concursul colegii mai mici din clasele a XI-a, coordonați de prof. Sorina Tivadar, prof. Velea Salomeea și prof. Hoțupan Călin, s-a încheiat cu frumoasele momente artistice oferite de Corul Ariston, de către pianiștii Platon Cezar și Mureşan Filip, formația Cupidon, dar și un moment de percuție oferit de Oradea’s Percussion Ensemble, apreciat cu îndelungi aplauze, iar în final au fost împărțite flori, îmbrățișări și promisiuni de a nu pierde legăturile frumoase create între tineri, momente care vor rămâne în amintirea fiecăruia pentru totdeauna, ca o veritabilă imagine a unei opere de artă, despre care Vladimir Ghika spunea că ,,nu se află totul în ea, dar nimic nu îi lipsește”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.