Așa cum ne-a obișnuit de câțiva ani încoace, miercuri, 29 noiembrie, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea a sărbătorit Ziua Națională cu un moment festiv, în care elevii și profesorii acestei școli au adus un omagiu Marii Uniri și eroilor care au făcut posibilă reîntregirea neamului.

Activitatea susținută de elevii claselor a XI-a a avut două secțiuni. Prima a constat, sub îndrumarea doamnei profesoare Otilia Filip,  într-o prezentare de tip Power Point a principalelor momente premergătoare Adunării de la Alba Iulia, a vieții și activității artizanilor unirii, culminând cu încununarea regelui Ferdinand ca rege al României Mari, precum și cu actul recunoașterii unirii de către marile puteri.

Cea de-a doua secțiune, coordonată de doamna profesoară Codruța Mihuț, s-a materializat în susținerea unui moment artistic deosebit, în care tinerii au recitat cu sensibilitate și talent versuri patriotice din creația unor poeți, precum: Adrian Păunescu, George Coșbuc, Radu Gyr sau Nicolae Dabija. Versurile au fost însoțite de vechi cântece patriotice, interpretate de corul școlii sub bagheta doamnei profesoare Ioana Șandor. Recitalul de poezie și muzică s-a încheiat cu dansuri tradiționale din Bihor, prezentate de elevii școlii.

„Este o bucurie și, în același timp, o mândrie să constatăm că elevii noștri sunt preocupați de istoria neamului, că patriotismul nu este o valoare perimată și că își găsește ecou în inimile celor care reprezintă viitorul acestei națiuni. Noi, dascălii Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, încurajăm tinerii să participe la evenimente de acest fel, deoarece este un mod mai altfel de a ne cunoaște trecutul și de a învăța cum să ne construim viitorul”, ne-a mărturisit doamna profesoară de limba latină și director adjunct al liceului, Codruța Mihuț.