Peste 500 de voluntari - militari și civili - participă, în perioada 1 - 25 octombrie, la cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor Invictus.

În contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, în perioada 1 - 25 octombrie, se desfășoară, la nivel național, cea de-a VIII-a ediție a Ștafetei Veteranilor Invictus, la care participă peste 500 de voluntari - militari și civili.

„Acțiunea presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor - albastru, galben și roșu, pe trei trasee. Toate cele trei trasee însumează peste 3.500 de kilometri și se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei României - 25 octombrie, întregind astfel drapelul tricolor”, anunță Mihaela Georgeta Toderici, liderul local Invictus România.

Oradea se va regăsi și anul acesta pe harta Ștafetei Veteranilor Invictus, pe traseul albastru. Ștafeta va ajunge în municipiul Oradea mâine, 23 octombrie, la ora aproximativă 18.00, adusă de către voluntarii militari și civili din Arad.

Duminică, 24 octombrie, la ora 07.30, voluntarii Invictus din Oradea vor porni, în alergare, spre Carei. Startul se va da de la Centrul 54 Comunicații și Tehnologia Informaticii, situat pe str. Armatei Române.

„Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului față de eroii neamului și al dragostei nemărginite față de țară”, menționează Mihaela Georgeta Toderici.

Potrivit acesteia, activitățile se vor desfășura cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.

„Chiar dacă eforturile noastre nu vor fi niciodată suficiente pentru a exprima recunoștința față de sacrificiul eroilor de ieri și de azi, a alerga sau pedala o distanță mai mare decât cea de ultramaraton, într-un moment atât de reprezentativ pentru națiunea noastră, cum este Ziua Armatei Române, reprezintă un adevărat exemplu de spirit Invictus”, mai transmite liderul local Invictus România.