Continuă amenajarea de noi spații verzi în municipiu, spații care să ofere comunității locuri de relaxare modernizate și funcționale.  În acest sens, la începutul lunii aprilie a fost demarată licitația pentru execuția lucrărilor și a serviciilor de mentenanță a Parcurilor Libertății, 22 Decembrie și a Parcului din șanțul Cetății.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, data de 12 iunie a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitația deschisă având ca obiect execuția lucrărilor și a serviciilor de mentenanță pe perioada de garanție a lucrărilor pentru cele trei parcuri. Valoarea estimată a lucrărilor este de 40.152.147,27 lei (fără TVA). Ofertele depuse pentru Lotul 1 – Modernizare Parc Libertăţii şi amenajări în lunca Crişului sunt următoarele: Flodor Transcomm, ofertant unic, având ca subcontractanți pe Electro Vital, Expertcom, Unith2B; Nord Conforest – ofertant, având ca subcontractanți pe Intercom Energy, Infocomm Systems, Simacek Facility Services; asocierea formată din Optica Sofia - lider de asociere, Fraicom - asociat 1, având ca subcontractant pe Thales Systems Service. În cadrul lucrărilor de modernizare a parcului și a intervențiilor în luncă vor fi realizate: zone de acces modernizate, zona centrală și zonele de odihnă și relaxare bine evidențiate, se va crea o zonă pentru activități sportive, un nou loc de joacă cu elemente naturale. În zona bustului lui Iosif Vulcan și a statuii Zsuzsannei Lorantffy se propun două spații de tip alveolar, cu finisaj din așchii lemnoase, pentru a ușura accesul în jurul statuilor, în cadrul evenimentelor de comemorare, iar bustul lui Gyula Czaran va fi pus în valoare prin plantații floricole.

Pentru Lotul 2 - Modernizarea Parcului 22 Decembrie au depus oferte: Flodor Transcom - ofertant unic, având ca subcontractanți pe Electro Vital, Expertcom, Unith2B; Nord Conforest – ofertant, având ca subcontractanți pe Intercom Energy, Infocomm Systems, Simacek Facility Services; asocierea formată din Optica Sofia - lider de asociere, Fraicom - asociat 1, având ca subcontractant pe Thales Systems Service; asocierea formată din Procons Group - lider de asociere, Construcţii Erbaşu - asociat 1,  Lawn & Garden Solutions - asociat 2, având ca subcontractant pe Netenerg Services. Parcul 22 Decembrie, cu o suprafață de 22.570 mp, nu a mai fost amenajat de mai mult de 10 ani. La ora actuală, parcul arată necorespunzător, mobilierul stradal este degradat, spațiile de joacă sunt din plastic, nu mai oferă siguranță și nu corespund nevoilor copiilor. În cadrul lucrărilor propuse se are în vedere modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului velo, piste de alergare etc.), iar prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, se propune un concept ecologic de amenajare a spațiilor verzi plantate.

Pentru Lotul 3 - Reactivarea şi extinderea Parcului din Şanţul Cetăţii au depus oferte: asocierea formata din Dumexim - lider de asociere, Ral Construct Development - asociat 1, Iulia Boss - asociat 2, Construct Mapcom - asociat 3, și având ca subcontractant pe Mardion şi S&H Security Solutions; Flodor Transcom - ofertant unic, având ca subcontractanți pe Electro Vital, Expertcom, Unith2B; Nord Conforest – ofertant, având ca subcontractanți pe Intercom Energy, Infocomm Systems, Simacek Facility Services; asocierea formată din Optica Sofia - lider de asociere, Fraicom - asociat 1, având ca subcontractant pe Thales Systems Service. Prin proiectul de revitalizare s-a studiat o suprafață de 65.637 mp, din care spațiile verzi reprezintă 55.051 mp, pista de alergare – 926 mp, locurile de joacă – aproape 400 mp, scena în aer liber – 132 mp, lacurile – 787 mp, zonele cu piatră cubică – 810 mp, trotuarele pietruite – 4.294 mp, drum pietruit – 649 mp, alei pietruite cca. 1000 mp. Zonele de acces vor fi prevăzute cu puncte de informare, bănci și coșuri de gunoi. O zonă deosebită va fi zona de acces dinspre str. Constantin Dobrogeanu-Gherea (intersecție cu str. Redutei), unde cele două iazuri vor fi reabilitate. Mobilierul stradal va fi confecționat din cărămidă și va fi tratat împotriva intemperiilor, fiind identic cu cel existent în prezent.