Ninsoarea, ploaia și viscolul le-au dat mult de muncă pompierilor vineri noapte și sâmbătă. Aceștia au avut de degajat copaci și stâlpi de curent căzuți pe mai multe drumuri publice și de înlăturat efectele unor avalanșe de zăpadă.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul județului, sâmbătă dimineața, se înregistraseră mai multe efecte: în comuna Dobrești, în localitatea Luncasprie căzuseră 2 copaci și 2 stâlpi de curent, localitatea rămânând fără alimentare cu energie electrică. S-a remediat parțial situația prin reconectarea la energie electrică. Conform datelor furnizate de Electrica, avuseseră loc avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în urma cărora 320 de gospodării din 4 localități rămăseseră fără alimentare cu energie electrică. DN 75, la km 23 (Arieșeni-Vârtop), a fost blocat pe ambele sensuri pe o durată de două ore, din cauza producerii unei avalanșe. S-a acționat cu două utilaje pentru degajarea drumului. După amiază se circula pe ambele sensuri în condiții de iarnă dar exista, în continuare, pericolul producerii unei avalanșe. Pe DN 1H, Peștiș – Șinteu, nu circulau autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone, la fel ca pe DN 75, Băița – Arieșeni.

La ora 13.00, conform lt. col. Camelia Roșca de la ISU Crișana, 5 localități (Căbești, Rogoz, Sâmbăta, Bălnaca și Groși) erau fără electricitate.

O oră mai târziu, conform aceleeași surse, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea acționau pe str. Emanuil Gojdu din Oradea pentru îndepărtarea unui copac prăbușit peste două autoturisme.

„Conform informaților primite de la Electrica, la ora 14.00, situația alimentării cu energie electrică în județul Bihor era următoarea: 4 linii de medie tensiune parțial alimentate, 5 puncte trafo nealimentate, două localități nealimentate (Sâmbăta, Rogoz) și 342 consumatori nealimentați. Șase echipe ale Electrica erau în teren pentru remedierea deficiențelor”, declara Camelia Roșca.